Logocos ima sjajne vesti: od januara ove godine, čitava proizvodnja u Salzhemmendorf-u je postala CO2 neutralna. Ovo je još jedan korak u našem poslovanju koji svedoči našem opredeljenju da sve što radimo bude u skladu i uz poštovanje prirode u pravcu njenog očuvanja.

Zašto je važno da proizvodnja bude CO2 neutralna?

Šta je zapravo CO2 (ugljen-dioksid) i zašto se ne isključi iz procesa proizvodnje kada je već toliko štetan?

Kako smo postigli da naša proizvodnja nema uticaja na koncentraciju ugljendioksida u atmosferi i stoga nema uticaja na klimatske promene?

U nastavku ćemo Vam odgovoriti na ova pitanja i rešiti nedoumice…

Šta je ugljendioksid i kako nastaje?

CO2 predstavlja jedinjenje ugljenika i kiseonika, koji ulazi u sastav vazduha.

To je prirodni gas koji nastaje kao rezultat ćelijskog disanja mnogih živih bića. Ovaj gas je bez boje, mirisa, rastvorljiv je u vodi i nije toksičan.

On ispunjava važan zadatak: obezbeđuje da se deo toplotne energije, koji se emituje u svemir, reflektuje i vraća nazad na Zemljinu površinu. Ovo je važan prirodni proces, jer bez gasova ne bi bilo temperaturne inverzije, a bez ovog procesa naša planeta bi bila hladna ledena pustinja sa prosečnom temperaturom od -18 stepeni Celzijusa.

Druga važna odlika CO2 jeste da se on ne razgrađuje sam. Potrebna mu je pomoć biljnog sveta. Biljke u procesu fotosinteze apsorbuju CO2 i oslobađaju kiseonik.  Na taj način se održava prirodna ravnoteža ekosistema.

Zašto je CO2 toliko štetan?

U današnje vreme, proces koji smo gore opisali više nije u ravnoteži. Razlog leži u tome što emisija CO2 nije samo prirodnog porekla.

Automobili, avioni, industrija i fabrička postrojenja otpuštaju velike količine ugljendioksida u atmoferu. To stvara efekat staklene bašte, gde se površina zemlje ubrzano zagreva, a to ima poguban efekat na životnu sredinu i njene stanovnike.

Da bismo ovaj proces zaustavili, moramo značajano umanjiti i ograničiti emisiju CO2, koju su ljudi veštački proizveli. Zbog toga smo mi u Logocos-u našu proizvodnju unapredili u CO2 neutralnu, jer je svaki korak ka umanjenoj emisiji CO2 bitan za život nas i naše planete.

Šta je CO2 neutralna proizvodnja?

CO2 neutralna proizvodnja znači da gorivo koje se koristi za dobijanje energije nema uticaja na koncentraciju ugljendioksida u atmosferi i stoga nema uticaja na klimatske promene.

U našoj proizvodnji se koristi biogorivo, koje se dobija iz biljnog materijala. Biljni materijal sadrži ugljenik, koji su biljke u obliku ugljendioksida usvojile iz atmosfere, tokom svog rasta.

Sagorevanje biogoriva oslobađa toliko CO2, koliko bi bilo oslobođeno u atmosferu ukoliko bi taj biljni materijal bio ostavljen da se prirodno razgradi.

100% održiva proizvodnja!

Šta je posebno kod naše proizvodnje? Biogas koji koristimo u svojoj proizvodnji, potiče od obližnjih farmera i njihovo proizvodno postrojenje je udaljeno svega 600m. Kroz novi gasovod, dobijamo ZELENU ENERGIJU iz našeg komšiluka. Mi ne trošimo nikakvu energiju ni za transport biogoriva.

Ostajemo u regionalnom okviru, sarađujemo sa lokalnim farmerima i ujedno štitimo životnu sredinu.

U svom poslovanju, kompanija Logocos Naturcosmetic A.G. se vodi sledećim načelima:

1. OKOLINA

Preuzimamo odgovornost za zaštitu plante i prirodnih sastojaka.

Koristimo ekološku ambalažu od recikliranih materijala, protiv smo upotrebe genetski modifikovanih i radioaktivno zračenih sirovina ili ambalaže.

Vodimo ekološki prihvatljivu CO2 neutralnu proizvodnju uz uštedu vode i smanjenu emisiju otpadih voda, dok ujedno povećavamo biodiverzitet biljnog i životinjskog sveta na našim poljima.

2. PRIRODA

Mi verujemo u snagu prirode i koristimo sirovine iz organskog uzgoja ili samoniklo bilje sa ekološki čistih područja . Biljna ulja, ekstratki  i aktivni sastojci naših proizvoda su iz sopstvene proizvodnje. Ne koristimo mineralna i silikonska ulja. Ne koristimo (dodajemo)  sintetičke boja, mirise i konzervanase.

3. ČOVEČNOST (HUMANOST)

Partnerski odnos sa kupcima i dobavljačima. Lokalni i globalni društveni angažman.

4. KVALITET

Garantujemo sertifikovani kvalitet, proizveden u Nemačkoj.

Kvalitet je osiguran stalnom kontrolom proizvoda, sirovina i ambalaže. Sertifikacija naših proizvoda se vrši od strane nezavisnih kontrolnih tela.

Kao kompanija koja postoji preko 40 godina, svo svoje iskustvo i znanje koristimo kako bismo došli do rešenja koja će zaštititi životnu sredinu i našu planetu učiniti “zelenijom”.  Svaki korak je važan: od korišćenja obnovljivih resursa za proizvodnju, preko CO2 neutralne proizvodnje i uštede upotrebljene vode kao i smanjene proizvodnje otpanih voda, do korišćenja ambalaže od recikliranih materijala

Ekološki čista proizvodnja daje pravi organski kvalitet preparata, koji je garantovan sertifikatima.

Zeleno, zelenije – Logona!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *