Crvenilo na licu česta je pojava kod mnogih žena i muškaraca, pogotovo u zimskim danima. Velike razlike u temperaturi napolju i unutra, kao i nagli prelazi iz jednog u drugo često uzrokuju pojavu rumenila, ali ne onog koje smo sami naneli četkom. Ipak, ukoliko je to rumenilo veoma izraženo, traje dugo i praćeno je drugim simptomima, možda je reč o stanju kože poznatijem kao rozacea. U ovom tekstu donosimo vam detalje po kojima najlakše i najbrže možete prepoznati da li imate ovaj problem, kao i koja je krema najpogodnija za rozaceu.

Šta je rozacea?

Rozacea je stanje kože koje odlikuje crvenilo, najčešće u predelu obraza, nosa i brade. Kao što smo rekli na početku, crvenilo je često praćeno drugim simptomima. Mogućnost genetskog nasleđivanja ovog stanja je oko 50%, dok ostatak uzročnika mogu biti faktori spoljašnje sredine, životni stil i stres.

Rozaceu najčešće primećujemo kroz crvenilo na obrazima, koji su često veoma topli na dodir. To je zbog toga što je rozacea stanje kože povezano sa krvnim sudovima koji su prošireni i napunjeni krvlju, pa zbog toga crvenilo često bude praćeno vidljivim kapilarima. Pored obraza, crvenilo se javlja i na nosu, bradi. Kod nekih slučajeva je neretka pojava i sitnih bubuljica, napunjenih gnojem, koje se mogu pomešati sa

Neki od faktora koji mogu biti uzročnici rozacee su: ekstremno visoke ili niske temperature i nagli prelasci iz jednog u drugo, izuzetno začinjena ili ljuta hrana, kofein, alkohol, UV zračenje, fizički napor, menstruacija, menopauza, stres, lekovi…

Nega kože sa rozaceom

U zavisnosti od kliničke slike, odnosno stanja u kojem je koža, tretiranju rozacee se pristupa na različite načine. Međutim ono što je zajedničko u svim stanjima, jeste da je koži lica potrebna nega koja nema nikakve agresivne sastojke. Imajući u vidu da je koža sa rozaceom, kuperozom ili bilo kojom vrstom crvenila u najvećem broju slučajeva izuzetno osetljiva, potrebno je da preparati kojim tretiramo kožu budu bez alkohola i parfema.

Nanošenje kreme se, kod svih stanja i tipova kože, praktikuje najčešće dva puta dnevno – ujutru i uveče, a njenom nanošenju prethodi čišćenje. Kod kože sa rozaceom, rutina čišćenja bi trebalo da bude maksimalno pojednostavljena. Lice bi bilo najbolje umivati mlakom vodom i nakon toga blago utapkati vodu mekanim peškirom. U slučaju korišćenja bilo kakvih čistača za lice, trebalo bi da budu bez alkohola ili parfema.

Budući da se nakon čišćenja, odnosno umivanja lica nanosi krema, veoma je važno da pronađete onu koja će umiriti vaše lice i ublažiti osećaj peckanja i topline koji je karakterističan za kožu sa rozaceom i kuperozom.

Probiotici u preparatima za negu kože

Logona krema protiv crvenila pogodna je za svakodnevno korišćenje i nanošenje na izuzetno osetljivu kožu, sa vidljivim crvenilom i kapilarima. Nežna formula bez alkohola i bez parfema, podstiče regeneraciju ćelija i umanjuje crvenilo.

Tajna ove kreme leži u ekskluzivnom sastojku Silidine, koji se ektrahuje iz crvenih morskih algi. Zahvaljujući njemu se ojačavaju krvni sudovi i poboljšava se njihova otpornost. Ovo je od velike važnosti jer je rozacea, kao što smo na početku rekli, stanje koje se odnosi na krvne sudove, odnosno kapilare. Korišćenjem Logona kreme protiv crvenila dugotrajno se umanjuje crvenilo i podstiče regeneracija kože.

Dva klinička testa dokazuju pozitivan uticaj na smanjenje crvenila kože kod ispitanika sa problemom rozacee. Naime, tokom 28 dana ispitivanja, kod 86% ispitanika zabeleženo je smanjenje crvenila za 19%, dok je kod nekih ovaj procenat poboljšanja iznosio čak 26%.

Poručite vašu Logona kremu protiv crvenila ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *