ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Celulit je oštećenje dubljeg potkožnog masnog tkiva, a nastaje zbog nakupljanja priozvoda metabolizma u medjućelijskom prostoru. Ako je krvotok usporen, dolazi do zastoja u izbacivanju ovih otpadnih materija. Hormonska neravnoteža, slabost vezivnog tkiva, nasledje i problemi sa cirkulacijom krvi i limfe, nepravilna ishrana i slaba fizička aktivnost pogoduju nastanku celulita.

Alge sadrže čitav niz supstanci koje su delotvorne u lečenju celulita. Kondenzovani glucidi, alginska kiselina, organski vezan jod, mineralne soli i vitamini aktiviraju metabolizam tako što stimulišu endokrine žlezde, menjaju osmotski pritisak, a time i protok kroz ćeliju, čime pomažu eliminaciju metabolita.

Hijaluronska kiselina je sastavni deo dermisa ( krzna). Veliki molekuli hijaluronske kiseline u dermisu se vezuje za proteine kolagen i elastin čineći je jedrom i elastičnom. Naneta na kožu se vezuje za belančevinu keratin, koja se nalazi u površinskom sloju stratum corneuma. Na koži pravi viskoznoelastični, transparentni film koji stimuliše prirodne zaštitne mehanizme kože i pomaže joj u očuvanju čvrstine i mekoće. Takodje, izuzetno vezuje i vlagu. Iako njena koncentracija u tkivu prilično opada tokom godina, uz redovnu primenu preparata sa hijaluronskom kiselinom nadoknadjuje se nedostatak i balansira vidna hidratacija i elastčnost kože. Sličnog je dejstva kao i aminokiseline, jer sprečava prevodjenje rastvorljivog kolagena u nerastvorljivi. Na taj način obezbedjuje dužu vitalnost kože i lepši ten.

Počnimio prvo od uzroka da bi smo znali kako da ih se rešimo. Dakle, podočnjaci kao pečat našeg umora i iscrpljenosti, jednako opterećuju i muškarce i žene svih životnih doba. Koža u zoni oka je tanja od kože lica, a starenjem se dodatno tanji i gubi elastičnost. Zato će i podočnjaci, ako ste im skloni, vremenom postati sve izraženiji.

Uzroci njihovog nastajanja mogu biti različiti: urodjeni, manjak sna, loša cirkulacija, alergije, često problemi sa bubrezima, naprzanje oka ispred kompjutera ili televizora itd.

Kada je uzrok podočnjacima neuredan život i nepravilna ishrana, rešenje je povratak zdravijem načinu života: duži san, unos dovoljno tečnosti i uvodjenje namirnica koje pomažu detoksikaciju organizma, a njih možemo pronaći u voću i povrću.

U ublažavanju tamnih ili natečenih podočnjaka odlične rezultate donosi limfna drenaža lica. Masažom se transportuje i čisti metabolički otpad iz vezivnoga tkiva i na taj način ublažava ružan izgled podočnjaka.

Kozmetički preparati koji sadrže biljne ekstrakte vitamina C i E, bio kofeina i minerala doprinose smanjenju otoka kapaka i pomažu drenažu očne zone. Trajno uklanjanje podočnjaka spada u domen estetske hirurgije i ta preocedura se naziva blefaroplastika.

Prekomerna proizvodnja sebuma može dovesti do masne kože sklone infekciji koja prati upalni proces stvaranja akni. Obično se pojavljuje kod adolescenata, a neretko ne jenjava ni u zrelijem dobu.

Kod mlađe kože podrazumeva redovno i temeljno čišćenje kod kozmetičara jednom mesečno, a kod zrelije kože na svaka tri meseca uz konstantnu i adekvatnu negu odgovarajućim kozmetičkim sredstvima koje vam preporuči vaš kozmetičar. Disciplinom, istrajnošću i strpljenjem se mogu videti najbolji rezultati.

Nikoleta Beleslin - viši estetičar-kozmetičar
,,Kroz priču o pravilnoj nezi, biću Vaš vodič na putu do prirodne lepote! Tu sam da uvek odgovorim na sva Vaša pitanja.’’

POSTAVITE PITANJE

Popunite formu: