Iz duboke strasti prema prirodi i njenim čudesnim moćima izrasla je LOGONA – prirodna organska kozmetika, na koju danas, posle 40 godina, gledamo sa ponosom i radošću. Kao pioniri prirodne kozmetike, verujemo u nežnu moć biljaka, a stalna istraživanja i usavršavanja dovela su do razvoja strogo kontrolisane prirodne kozmetike.

Mislimo na budućnost i zato smo posvećeni upotrebi resursa iz obnovljivih izvora. Svakoga dana nastojimo da pronađemo nova ekološka rešenja u svakom delu našeg procesa proizvodnje, koja će učiniti planetu boljim mestom za život.

Kada se kaže „zeleni brend“, misli se na Logonu!

Logona predstavlja sertifikovanu prirodnu kozmetiku vrhunskog kvaliteta.  Ona stiže do Vas direktno sa naših zasada u Salzhemmendorf-u. Od januara 2020. godine, naša proizvodnja je 100% CO2 neutralna, zahvaljujući lokalnoj saradnji sa farmerima i upotrebi bio gasa. Mi koristimo 100% “zelenu” struju u našoj fabrici!

Logona je dobitnik nagrade “Green brand” treću godinu za redom, jer je posvećena zaštiti životne sredine, održivoj proizvodnji i istaknutnoj ekološkoj odgovornosti.

Naši preparati su proizvedeni po najvišim standardima kvaliteta koji se obnavljaju na godišnjem nivou što kupcima predstavlja pravu garanciju kvaliteta.

Koristimo sastojke od organski uzgajanih biljaka. Naš zaštitni znak je sopstvena proizvodnja vrhunskih ekstrakata, poput ekstrakta latica ruže Rosa Damascena. Ne koristimo sirovine koje sadrže mineralna ulja i sintetičke boje i mirise.

Naši preprati nisu testirani na životinjama i većinom su veganski!

Kompletna proizvodnja je koncetrisana u Nemačkoj i poštuje stroge standarde kvaliteta.

 “Zeleni” unutra a od sada i spolja!

Naša trenutna briga jeste proizvodnja preparata koji su u harmoniji sa prirodom ne samo po svom sastavu, već i po upotrebi materijala koja se koriste za njihovo pakovanje.

Uvek se trudimo da upotrebimo što manje materijala za pakovanje proizvoda. U isto vreme, većinu ambalaže proizvodimo od recikliranih materijala, kako bismo sveli na minimum upotrebu i cirkulaciju novih količina ambalažnih materijala.

Od 2020. godine, svi Logona šamponi se pakuju u boce od 100% reciklirane plastike (rPET). Takođe, radimo na konverziji pakovanja Logona preparata za negu lica, kao i na još mnogo drugih projekata…

Boce Logona šampona su napravljene od 100% reciklirane plastike a etikete od 50% recikliranih materijala.

“Manje je više” je naša polazna tačka kada se radi o ambalaži.

Mi izbegavamo suvišna pakovanja!!!

Primetićete da su svi Logona preparati za negu lica malih dimenzija u odnosu na preparate drugih kozmetičkih brendova. To nije slučajno. Ambalaža je napravljena po minimalnim dimenzijama koje su potrebne da se željena količna preparata smesti u njih. Papirne kutije za proizvode za negu lica su napravljene tako da tuba ili bočica proizvoda za negu lica stane unutra, bez suvišnog prostora.

Nema praznog prostora unutar boca i tuba, iako su ta predimenzionirana pakovanja namerna optička varka koja kupca orijentiše da kupi neki preparat jer mu vizuelno deluje “veće”.

Sa kupovinom Logona prozvoda svesno kupujete baš ono što vidite i ujedno učsetvujete u zaštiti životne sredine.

Gde je bilo moguće – prestali smo da proizvodimo kutije, pa ćete uskoro moći neke od omiljenih preparata da kupite bez prepoznatljvih kutija (Logona micelarna voda, hranljivo mleko, osvežavajući tonik, pročišćavajuća pena i tonik).

Tu nije kraj kada se priča o ekološkoj svesti Logone prilikom proizvodnje ambalaže.

Boje koje se koriste za štampu su boje bez mineralnih ulja.

Papir koji se koristi za pravljenje kutija, ali i proizvodnju reklamnog materijala (flajera, kataloga, kartonskih stalaka…) je reciklirani papir koji poseduje FSC sertifikat.

FSC sertifikat (Forest Stewardship Council) garatuje da se papir i drvo koristi od stabala iz šuma koje se eksploatišu na način da se čuva biljni i životinjski biodiverzitet, ali ujedno štiti živote ljudi i radnika i obezbeđuje održiv ekonomski razvoj.  Ne koristi se čak ni drveće šuma čije su sadnice genetski modifikovane.

Mi volimo prirodu.

Verujemo u dobro u ljudima i u zajedništvo. Uvek tragamo za novim rešenjima i pronalazimo ih u prirodi. Poštujemo život i zato se ponašamo odgovorno prema ljudima, životinjama i biljkama.

Mi volimo ono što radimo, jer smo vođeni idejom većom od nas samih.

Naš doprinos je:

Očuvanje životne sredine i proizvodnja najbolje kozmetike iz prirode za svakoga od Vas, jer Logona predstavlja kvalitet!

Mi volimo prirodu.

Verujemo u dobro u ljudima i u zajedništvo. Uvek tragamo za novim rešenjima i pronalazimo ih u prirodi. Poštujemo život i zato se ponašamo odgovorno prema ljudima, životinjama i biljkama.

Mi volimo ono što radimo, jer smo vođeni idejom većom od nas samih.

Naš doprinos je:

Očuvanje životne sredine i proizvodnja najbolje kozmetike iz prirode za svakoga od Vas, jer Logona predstavlja kvalitet!

2 komentara na “ODGOVORNOST PREMA PRIRODI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *