U svakodnevnoj nezi lica često se trudimo da svojoj koži pružimo što bolji tretman, da je negujemo, hidriramo i dubinski nahranimo različitim preparatima. Naravno, odlazak na profesionalni tretman lica u kozmetički salon je poslastica koju svaka žena treba da omogući sebi povremeno.

Međutim, prateći najnovije trendove u oblasti kozmetike i nege lica, dešava se da smetnemo sa uma činjenicu da veoma često u kući imamo sastojke kojima možemo same sebi priuštiti sasvim pristojan tretman lica. U ovom tekstu vam otkrivamo kako da, zahvaljujući samo jednoj biljci, obradujete svoje lice, u kućnoj radinosti.

Tretman lica kod kuće

Pre nego što se posvetimo ovoj temi detaljnije, važno je da razjasnimo potencijalnu dilemu: Da li je tretman lica kod kuće isto što i tretman lica u kozmetičkom salonu?

Odgovor je veoma jednostavan: ne. Profesionalni tretman lica koji obavlja kozmetičar ne može se porediti sa tretmanima koje radimo sami sebi, tako da moramo uvek imati na umu šta od kozmetike koristimo za kućne tretmane, ali i važnije od toga – koje tehnike.

Kada kažemo tretman lica kod kuće, najčešće mislimo na korišćenje maski za lice i pilinga koji su blagi i možemo ih napraviti od prirodnih sastojaka koje imamo u kući.

Tretman lica prirodnim sastojcima

Prirodni sastojci su od neprocenjivog značaja za kožu. Naročito kada je reč o njihovim efektima prilikom dugoročnog korišćenja. Zbog toga, sva Logona kozmetika u sebi sadrži 100% prirodne sastojke.

Kada je reč o tretmanu lica prirodnim sastojcima, mi vam u ovom tekstu odajemo tajnu kako da uz samo jednu biljku priuštite sebi tretman koji će doneti vašem licu, ali i čitavom organizmu brojne blagodeti. Ova biljka je veoma poznata, ne samo u našoj zemlji već i širom sveta, a kod nas je veoma često svako domaćinstvo ima u saksiji. Reč je o bosiljku.

Tretman lica bosiljkom

Iako ste možda navikli da ga koristite kao začin, bosiljak ima neverovatna dejstva i kada se koristi u kozmetičke svrhe. Brojni su načini na koji ga možete koristiti na licu, a mi vam u ovom tekstu predstavljamo jedan od jednostavnijih: parenje lica bosiljkom.

Za početak, važno je da znate koje sve hranljive sastojke sadrži ova poznata biljka:

 • Vitamine A, B6, C, K
 • Magnezijum
 • Protein
 • Mangan
 • Kalijum
 • Gvožđe
 • Biljna vlakna
 • Mineralne soli
 • Glikoze
 • Kamfor
 • Metil-kavikol
 • Tanine, saponine
 • Cineol
 • Ugljene hidrate

Kada je reč o nezi lica, bosiljak se najčešće koristi u svrhe čišćenja. Ima veoma moćno antimikrobno dejstvo, pa je zbog toga naročito pogodan za problematičnu kožu, sklonu mašćenju. Koristi se u tretiranju kože sklone aknama, bubuljicama i upalama.

Parenje lica bosiljkom

Tretman parenja lica bosiljkom je izuzetno koristan za kožu, a možete ga uraditi na sledeći način:

Prokuvajte oko 500ml vode i dodajte šaku sušenih listova bosiljka. Ukoliko bosiljak imate u kući, možete ga i sami osušiti. Kada ste dodali sušene listove bosiljka, ostavite sve zajedno da odstoji oko 15 minuta, prekriveno poklopcem. U ovom periodu možete očistiti lice, ukoliko ste prethodno naneli šminku ili kremu.

Kada prođe 15 minuta, uklonite poklopac sa posude i procedite bosiljak. Približite lice posudi u kojoj se nalazi tečnost, vodeći računa da temperatura ne bude previsoka, kako ne biste opekli lice.

Parenje lica nije samo pogodno za hidriranje kože i otvaranje pora, već odgovara i nosnoj sluznici pa je korist dvostruka. Ukoliko vam ne pogoduje miris bosiljka možete da ga kombinujete sa nekom drugom biljkom ili eteričnim uljem čiji vam miris odgovara.

Nakon parenja lica, koža je pripremljena za dalje korake nege.

Idealno bi bilo naneti hidratantnu kremu, kako biste zaključali svu vlagu koja je omogućena licu. U skladu sa tipom i potrebama kože možete se odlučiti za neku od Logona krema ili seruma koji bi vama najviše odgovarali:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *