Koža je sklona isušivanju tokom cele godine i često zavisi od brojnih spoljnih, ali i unutrašnjih faktora kojima je izložena. Zbog toga joj je potrebna hidratntna nega svakog dana, a mi vam u ovom tekstu donosimo detalje kako da vaša hidratantna nega bude jednostavna i efikasna, a lice nahranjeno i zaštićeno tokom cele godine.

Kako dolazi do isušivanja kože?

Kako je dodatnom isušivanju najsklonija osetljiva koža, u ovom tekstu ćemo se najpre baviti negom upravo ovog tipa kože i to u kućnim uslovima. To je od velike važnosti, jer je osetljivoj koži zaista potrebna kvalitetna kozmetika, ali i promena životnih navika kako ne bi došlo do dodatnih iritacija.

Osetljiva koža se razlikuje od drugih tipova kože po tome što je njen zaštitni sloj oštećen, pa samim tim do iritacija dolazi znatno lakše, kao i do raznih alergijskih reakcija prilikom korišćenja kozmetičkih proizvoda. Zaštitni sloj kože oštećen je usled nedostatka, odnosno disbalansa između dobrih i „loših“ bakterija na našoj koži.

Kada dođe do disbalansa, odnosno nedostatka dobrih bakterija, nastaju iritacije, infekcije i alergijske reakcije, pa samim tim i do isušivanja kože, jer zaštitni sloj ne vrši svoju funkciju. Srećom, postoji način da se ta situacija popravi.

Hidratantna nega kod kuće

Oporaviti osetljivu, isušenu kožu nije kratak proces. Takvoj koži je potrebna dubinska nega i hidratacija, kako bi povratila balans i regenerisala svoj zaštitni sloj – mikrobiom. Da bi mikrobiom bio u svojoj funkciji, neophodno je da se na koži (i unutar nje) nalazi ista količina dobrih i „loših bakterija“. Ali, kada to već nije tako, evo kako da lakše uspostavite taj balans ponovo:

Kozmetika sa probioticima

Preparati koji u sebi sadrže probiotske bakterije, omogućavaju licu da mu pored dodatne hidratacije pružite upravo te dobre bakterije koje mu nedostaju. Probiotske bakterije utiču upravo na ojačavanje mikrobioma.

Naravno, pored probiotika, važni su i drugi sastojci koji spadaju u sastav kozmetike za hidratantnu negu. Zbog toga se u Logona PUR kolekciji, pored probiotika nalazi i prirodna hijaluronska kiselina, koja je zadužena za dubinsku hidrataciju kože.

Takođe, kod kozmetike za hidratantnu negu osetljive kože važno je koristiti preparate za lice ali i za telo. Osetljiva koža često se može pokazati i na drugim delovima tela, osim lica.

Hidratantna nega za telo

Logona PUR kolekcija sadrži Umirujući gel za tuširanje, kao i Umirujući losion za telo. Oba preparata u svom sastavu imaju probiotike i ne sadrže bilo kakve parfeme, veštačke boje ili mirise. Umirujući losion za telo kao aktivni sastojak pored probiotika sadrži prirodnu hijaluronsku kiselinu, pa je zbog toga idealan za svakodnevnu negu nakon tuširanja.

Ipak kako je lice najčešće izloženo uticajima spoljne sredine, zbog toga je sklonije dodatnim iritacijama od kože tela.

Hidratantna nega za lice

Osetljiva koža lica mora se negovati oprezno i pažljivo. Ovakvom tipu kože ne prijaju nikakvi agresivni tretmani, niti agresivni preparati, naročito kada govorimo o svakodnevnoj nezi. Osetljivu kožu lica dovoljno je umiti hladnom vodom ujutru i uveče kako bi se mogućnost za iritacijom što više smanjila. Nakon umivanja, višak vode se može eventualno utapkati u kožu parčetom toalet papira. Nega i hidratacija prirodnim proizvodima su ono što će osetljivoj koži najviše odgovarati.

Logona PUR kolekcija sadrži Umirujući hidratantni serum za lice i Umirujuću kremu za lice. Oba preparata sadrže probiotike tako da utiču na obnavljanje mikrobioma i umiruju iritacije na koži.

Sertifikovana hidratantna nega

Kod odabira preparata za hidratantnu negu veoma je važno da budu prirodni, ali i da obratimo pažnju kakve sertifikate poseduju. Pored sertifikata koji su karakteristični za sve Logona proizvode, PUR kolekcija dobila je prestižni ECARF sertifikat, što je čini pogodnom za ljude sa alergijama.

ECARF sertifikat je visoko naučno zasnovan i uvek usklađen sa najnovijim zahtevima koje jedan proizvod mora da ispuni kako bi bio pogodan za ljude sa određenim tipom alergija. Proizvodi dobijaju ovaj sertifikat samo ako se kroz rigorozne izveštaje i studije može dokazati da ispunjavaju sve uslove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *