Zaboravite na bore uz “Cell-vital” kompleks iz Logona Age protection linije!

“Cell-vital” kompleks predstavlja savremenu inovaciju kompanije Logocos. Zajedno sa prirodnom hijaluronskom kiselinom, on je sastavni deo NOVE Logona Age protection linije protiv bora.

 

bore

 

Starenje kože

Starenje kože je prirodan proces koji počinje sredinom dvadesetih godina.

Prvi vidljivi znak starenja kože jesu fine linije i bore. One nastaju jer se starenjem organizma smanjuje količina kolagena i elastina u ćelijama kože čime se gubi elastičnost kože što dovodi do formiranja bora.

 

“Cell-vital” + hijaluronska kiselina

Logona proizvodi iz Age protection linije sadrže “Cell-vital” kompleks koji je kombinovan sa prirodnom hijaluronskom kiselinom, kako bi se postigla sinergija u borbi protiv četiri znaka starenja kože:

 

  1. Smanjenje elastičnosti i čvrstine tkiva
  2. Opadanje nivoa hijaluronske kiseline i smanjena hidratacija
  3. Dejstvo slobodnih radikala/oksidativni stres
  4. Smanjenje lipida u prirodnoj zaštitnoj barijeri kože

 

Šta je Cell-vital kompleks i čemu on služi?

“Cell-vital” je posebna formulacija namenjena nezi kože koja sadrži:

 

  1. ekstrakt algi,
  2. argan ulje,
  3. ekstrakt ploda vučjeg trna.

 

"CELL-VITAL" KOMPLEKS U BORBI PROTIV BORA - Age protection

Njegova uloga je zaštita vitalnih funkcija kože od uticaja spoljašnjih faktora, podsticanje prirodnih regenerativnih procesa, vraćanje elastičnosti i čvrstine kao i smanjenje dubine bora.

 

1. Ekstrakt algi

Ekstrakt algi koje kompanija Logocos koristi (Alaria Esculenta Extract, Ulva Lactuca Extract, Chlorella Vulgaris Extract) je odgovoran za vraćanje elastičnosti i čvrstine kože. Ove alge obnavljaju vitalne funkcije kože jer sadrže visoku koncentraciju za kožu važnih minerala, omega 3, 6 i 9 masnih kiselina, mikroelementa i vitamina.

1. Ekstrakt alge Alaria Esculenta je prisutan u svim preparataima Logona Age protection linije. On je moćan antioksidans i održava međućelijske veze, čime produžava životni vek ćelija i time koži pruža mladalački izgled.

Ovaj ekstrakt sprečava dejstvo enzima koji razgrađuju kolagena vlakna i elastin i time je diretkno odgovoran za vraćanje elastičnosti i čvrstine kože!

Stimuliše hijaluronsku kiselinu i vraća tonus čineći kožu glatkom i jedrom.

2. Algu Ulva Lactuca  zovu morskom zelenom salatom zbog bogatog sadržaja hranljiviih sastojaka. Njen ekstrakt, koji se nalazi u Logona Age protection dnevnoj i noćnoj kremi, ima efekat popunjavanja bora i rekonstrukciju lica.

3. Treća alga, čiji ekstrakt je uključen u “Cell-vital” kompleks jeste Chlorella Vulgaris. Ona je bogata karotenoidima, pigmentima koji štite kožu od UV zračenja čime se sprečava pojava fleka i pigmentacije kože.

Bogata je aminokiselinama koje ulaze u sastav kolagena i zato podstiče njegovo stvaranje. Ekstrakt ove alge je jako delotvoran, čak i u izuzetno malim koncentracijam od čak 0,3%. Ekstrakt alge Chlorella Vulgaris prisutan je u Logona Age protection kremi za oko očiju, gde utiče na bore na koži lica (smanjuje postojeće bore i sprečava nastanak novih).

 

2. Argan ulje

Argan ulje (Argania Spinosa Kernel Oil), poznato od davnina kao “fontana mladosti”, obnavlja kožu. Bogat je nezasićenim masnim kiselinama i aktivira proizvodnju lipida prirodne zaštitne barijere kože. Bogat je fitosterolima, vitaminom E i drugim antioskidansima čime se pospešuje regeneracija kože.

 

3. Plod vučjeg trna

Ulogu u sprečavanju dejstva slobodnih radikala imaju antioksidansi. Oni štite ćelije i ne dozvoljavju njihovu degradaciju. Logona Age protection linija je bogata prirodnim antioksidansima, gde vodeću ulogu ima ekstrakt ploda vučejg trna (Hippophae Rhamnoides fruit extract).

Plod vučjeg trna ima izuzetno visok sadržaj karotenoida i vitamina C. Deluje i protivupalno.

 

Hijaluronska kiselina

 

"CELL-VITAL" KOMPLEKS U BORBI PROTIV BORA - Logona Age protection

Ključnu ulogu u koži igra hijaluronska kiselina. Ona ima sposobnost da vezuje vodu i do 1.000 puta više od sopstvene težine, hidrira kožu i vraća njen tonus. Gradi vezivna tkiva i tako vraća čvrstinu koži.

Logona korisiti prirodnu hijaluronsku kiselinu i to kombinaciju tzv. dugih i kratkih lanaca
hijalurona (visoko-molekularnu i nisko-molekularnu HK). Ove vrste se različito
resorbuju i na taj način koža dobija neophodnu hidrataciju ne samo u dubljim
slojevima kože, već i u površinskim! Koža je zaštićena, umirena, meka i nežna
na dodir!

U zrelim godinama, dolazi do smanjenja količine prirodnih lipida u koži. Koža postaje opuštena, tanka i sve osetljivija na faktore spoljašnje sredine i takvo stanje zahteva adekvatnu negu.

Mladi, u svojim dvadesetim godinama moraju da razmišljaju unapred i preveniraju nastanak bora.

 

Pronađite za sebe odgovarajuću negu i pre nego što se promene na koži dogode!

Za kožu već posle dvadeset i pete godine, idealan je Logona Age protection hydro-lipid balance. On će uravnotežiti i ojačati zaštitnu hidro-lipidnu barijeru kože.

Više informacija o Logona preparatima za negu zrele kože možete pronaći OVDE.

 

bore

 

Logona Age protecton kolekcija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *