Starenje je prirodan (i neizbežan) proces koji pogađa svakog od nas – međutim, estetske posledice zrelijeg doba se mogu usporiti ukoliko na vreme počnemo da praktikujemo pravilnu negu protiv bora.

Kozmetika koju koristimo svakako doprinosi stanju kože, ali svakodnevne navike su takođe veliki faktor. Zašto? Dobre navike mogu da pomognu da usporimo proces stvaranja bora, ali i da se osećamo udobno u sopstvenoj koži!

Imajući to na umu, pročitajte naše savete za očuvanje mladalačkog izgleda i proverite da li se oni nalaze i na vašoj listi obaveznih koraka u nezi protiv bora.

1 Sačuvajte kolagen na prirodan način

Dok starimo, naše telo proizvodi manje kolagena, kome vremenom opada i kvalitet. Gubitak kolagena je sasvim prirodan proces, a organizam prestaje s njegovom proizvodnjom sredinom dvadesetih godina života. Samim tim, koža postaje tanja, suva i razvija bore.

“Prirodna proizvodnja kolagena u organizmu počinje da opada oko 25. godine, ali kod većine ljudi prvi znaci bora počinju da se pojavljuju oko 30-ih.”

Pomozite svom telu da sačuva kolagen tako što ćete izbegavati ponašanje koje ga oštećuje – uključujući prekomerni unos belog šećera, pušenje i konstantno izlaganje suncu.

Nivo kolagena se može očuvati adekvatnom negom iznutra, ali i spolja! Preparati koji stimulišu sintezu kolagena, poput Age Protection Hidro-lipid balansa, pomažu u hidriranju kože ali su zaslužni i za održavanje njene svežine. Alge, kao jedan od glavnih sastojaka Hidro-lipid balansa, sadrže visoku koncentraciju važnih minerala, aminokiselina, mikroelementa i vitamina, koji poboljšavaju elastičnost i čvrstinu kože.

2 Ograničite unos šećera

Svima je poznato da šećer loše utiče na naše zdravlje i liniju, ali da li ste znali da loše utiče i na kožu?

Konzumiranje belog šećera ubrzava proces gubitka kolagena, što rezultira manjom elastičnošću kože. Jednostavno rečeno – što više šećera unosimo, koža više počinje da pati. Ukoliko je vaša ishrana puna šećera i rafinisanih ugljenih hidrata (tzv. maskirani šećer), to može ubrzati starenje kože.

Iako se ne može u potpunosti izbeći, dijeta sa malo šećera imaće značajne prednosti u borbi protiv bora.

3 Redovno perite lice – ali ne preterujte

Što je lice čistije – to je bolje, zar ne?

Iako je pranje lica neizostavan korak u ličnoj higijeni, pa tako i u borbi protiv bora – ne bi trebalo preterivati. Prekomerno pranje lica može da ošteti zaštitni sistem kože, što može da utiče na iritacije, efikasno zadržavanje vlage i vremenom uzrokuje rane znake starenja.

Ograničite pranje lica na dva puta dnevno – to je dovoljno da održite kožu čistom i negovanom, dok je istovremeno ne opterećujete.

4 Odmarajte redovno i kvalitetno

Jedan od najstarijih (i najpoznatijih) trikova u borbi protiv bora je dovoljan i kvalitet san. Dok spavamo, naša koža se regeneriše i popravlja štetu nastalu tokom dana.

Nedostatak sna doprinosi povećanju finih linija i bora, neujednačenom tonu kože i manjoj elastičnosti. Ali, jednako važan faktor je i kvalitet sna. Tokom dubokog sna, telo najviše radi na suzbijanju efekata starenja i drugih stresora i zato treba da obratite pažnju na njegov kvalitet.

“Nedostatak sna doprinosi povećanju finih linija i bora.”

Damama sa zrelijom kožom preporučujemo da pročitaju naše savete na temu pravilne nege zrele kože.

5 Ne zaboravite na masažu

Posvetite sebi makar jedan dan u mesecu za opuštanje i detaljnu negu kože.

Povremena masaža lica je odlična jer stimuliše mišiće i obezbeđuje koži kiseonik – što je samo po sebi prirodan oblik nege protiv bora. Maske za lice su odlične za hidtrataciju kože, a predstavljaju i sjajan dodatak vašoj dnevnoj nezi jer pružaju opuštajući osećaj.

Age Protection maska za lice pomaže da tokom 10 minuta nošenja vaše lice uživa u blagotvornim dejstvima poput ćelijske regeneracije i dubinske hidriratacije kože.

Takođe, sprečavanje nastanka bora i ublažavanje mimičnih bora su dodatni benefiti ove maske, koji čine intenzivno i delotvorno rešenje u svačijoj nezi protiv bora.

6 Važnost krema u nezi protiv bora

Jedan od važnijih koraka za očuvanje kože bez bora je svakodnevna hidratacija. Ukoliko su sve pomenute navike već sastavni deo vaše nege, na dobrom ste putu ka održavanju mladolikog lica. Ali, bitno je napomenuti da su kreme koje koristimo od velike važnosti za delotvornu negu.

Pripadnice lepšeg pola se često savetuju da već krajem dvadesetih godina otpočnu preventivnu negu protiv bora. Logona Age Protection linija predstavlja visokokvalitetnu negu koja sprečava preuranjeno starenje kože, ali i pojavu prvih bora!

Stimulisanje regenerativnih i vitalnih funkcija kože u skladu sa njenim biološkim ritmom je jedna od glavnih karakteristika Age Protection linije, što je moguće zahvaljujući „Cell Vital“ kompleksu o kome možete pročitati na našem blogu.

“Arganovo ulje – prirodna fontana mladosti za kožu.”

Potraga za proizvodima koji blagotvorno deluju na stanje naše kože ponekad je zahtevna. Kozmetičko tržište je prezasićeno raznovrsnim ponudama, što može da oteža proces donošenja odluke.

U odabiru proizvoda za vašu negu, obratite pažnju na njihovo poreklo – savetujemo da vaš izbor uvek bude organska kozmetika, jer priroda je najdelotvorniji i najzdraviji izbor za očuvanje lepote.

Saznajte više o Logona 100% prirodnim proizvodima na našem sajtu: https://logona.rs/.

Da li se neki od navedenih saveta za negu protiv bora već nalaze u vašoj obaveznoj rutini? Pišite nam u komentaru!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *