U mladosti se pitamo kada je pravo vreme da počnemo da koristimo preparate za prevenciju nastanka bora, dok u zrelim godinama tragamo za magičnim rešenjem savremene kozmetologije, kako bi očuvali vitalnost kože i izbrisali tragove vremena i stresa sa našeg lica.

Pravi odgovor je jednostavan: nikada nije prerano za negu jer je koža kompleksan sistem koji moramo negovati čitav život i početi na vreme, kako bismo sačuvali njenu elastičnost i blistavost.

Logona koncept nege podrazumeva upotrebu pažljivo izabranih, najkvalitetnijih sastojaka iz prirode, koji poboljšavaju sopstvene regenerativne funkcije kože u skladu sa njenim prirodnim ritmom: hidratacija i zaštita tokom dana, regeneracija tokom noći.

Koji su ključni koraci svakodnevne nege?

Pre svega je važno da kožu negujemo redovno, svakodnevno.

Odvojite dovoljno vremena za sebe ujutru i uveče, ispoštujte korake nege jer ćete samo na taj način Vašoj koži pružiti sve što joj je potrebno, kako bi bila zdrava i blistava!

  1. Uklonite šminku sredstvima na bazi prirodnih ulja, bez parfema i veštačkih konzervansa.
  2. Očistite pore gelovima ili penama sa blagim penećim agensima, koji neće isuštiti kožu.
  3. Tonizirajte, osvežite ili pročistite kožu odgovarajućim tonikom. Koristite piling dva puta nedeljno, kako bi se uklonile odumrle ćelije sa površine kože i podstakla regeneracija. Maske za lice kombinujte po potrebi.
  4. Negujte kožu lica odgovarajućim kremama i serumima koje odgovaraju tipu i trenutnom stanju kože.

Šta je potrebno zreloj koži?

  1. HIDRATACIJA

Faktori spoljašnje sredine narušavaju zaštitnu barijeru kože i ona ne može da zadrži vlagu. Sa godinama se umanjuje proizvodnja hijaluronske kiseline i potrebe kože za hidratacijom su sve veće! Deficit vlage se najbolje nadomešćuje upotrebom hijaluronske kiseline, jer se ona priodno već nalazi u telu. Skoro 50% ukupne hijaluronske kiseline koja je prisutna u našem telu se nalazi u koži.

Prirodna hijaluronska kiselina vezuje vodu u dubljim slojevima kože i na taj način podiže nivo hidratacije i tonus kože. Na površini kože stvara lagani film, koji omekšava i hidrira kožu, ali i sprečava gubitak vlage. Koža je zaštićena, umirena, meka i nežna na dodir.

Svi Logona Age protection preparati sadrže prirodnu hijaluronsku kiselinu, koja se 2,5 puta bolje resorbuje u odnosu na sintetsku.

  1. ANTIOKSIDANTNA ZAŠTITA

Sve ćelije našeg organizma podležu dejstvu slobodnih radikala. Oni oštećuju ćelije i menjaju njihovu prirodnu funkciju, a direktni su uzročnici starenja kože. Zato je važno koristiti preparate bogate antioksidantim materijma poput vitamina C i E, fenola…

Esktrakti organski uzgajanih biljaka odličan su izvor antioksidanata. Ostvaruju zaštitnu ulogu i sprečavaju dejstvo slobodnih radikala, čuvajući funkciju ćelija i tkiva.  Posebno je efikasna kombinacija vitamina C i E, koja je prisutna u Logona Age protection liniji. Ekstrakt ploda vučjeg trna je izuzetno bogat vitaminom C, koji pored antioksidativnih svojstava direktno utiče na povećanje čvrstine i elastičnosti tkiva.

Arganovo ulje sadrži posebnu formu vitamina E (gama tokofoerol) koji je najreaktivnija i najaefikasnija forma vitamina E. Efikasan je u borbi protiv bora i regeneriše oštećenu kožu. Sastavni je deo Cell-vital kompleksa.

     3. POVEČANJE ČVRSTINE I ELASTIČNOSTI

U zrelim godinama manja je produkcija i ujedno ubrzana razgradnja kolagena i elastina koji daju potporu i strukturu dermisu. Koža postepeno dobija poznat “opušten” izgled.

Uz pravilnu hidrataciju i antioksidativnu zaštitu jako važno aktivirati proizvodnju i ukoliko je moguće smanjiti degradaciju strukturnih proteina kože kako bi se vratila elastičnost i čvrstina!

Ekstrakt morskih algi u Cell-vital kompleksu (Alaria Esculenta Extract, Ulva Lactuca Extract, Chlorella Vulgaris Extract) je odgovoran za vraćanje elastičnosti i čvrstine kože.

Ekstrakt alge Alaria Esculenta je moćan antioksidans i održava međućelijske veze, čime produžava životni vek ćelija i time mladalački izgled kože. Ovaj ekstrakt klinički dokazano sprečava desjtvo enzima koji razgrađuju kolagena vlakna i elastina. Koža je glatka i jedra.

Algu Ulva Lactuca zovu morskom zelenom salatom zbog bogatstva hranljivim sastojcima. Njen ekstrakt, koji se nalazi u Logona Age protection dnevnoj i noćnoj kremi, ima efekat popunjavanja bora i rekonstrukciju lica.

Chlorella vulgaris je bogata aminokiselinama koje ulaze u sastav kolagena i zato podsitče njegovo stvaranje. Ekstrakt ove alge je jako delotvoran, čak i u izuzetno malim koncentracijam i od 0,3%. Prisutan je u Logona Age protection kremu za oko očiju, gde utiče na smanjenje postojećih bora

     4. UV ZAŠTITA

Tamne fleke na koži izazvane UV zračenjem, povredama ili usled hormonskih disbalansa, se teško uklanjaju. Najčešeće se pojavljuju na tankoj koži oko očiju. Arganovo ulje i prirodni karotenoidi iz alge Chlorella Vulgaris, štite kožu od dejstva UV zraka.

Logona Age protection liniju nemojte doživljavati kao „anti-age“ negu, jer se ne borimo „protiv godina“ i prirodnog procesa starenje. Formulisali smo preparate koji će revitalizovati kožu, pružiti joj hranljivu negu, antioksidativnu zaštitu, hidrataciju i vidno smanjiti dubinu bora.

Najnovija istraživanja su pokazala efikasnost Cell-vital kompleksa i dala su novu Logona Age protection liniju: efiksnu prirodnu negu protiv bora.

 

Za prirodno lepu i negovanu kožu.

Vaša Logona

Jedan komentar na “ŠTA TREBA DA ZNATE O NEZI ZRELE KOŽE?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *