Kada govorimo o problematičnoj koži, svi prvo pomislimo da se radi o mladalačkoj koži, gde upalni procesi bujaju zahvaljujući radu hormona. Međutim, koža sklona upalnim procecima – aknama, mitiserima, prekomernom mašćenju i proširenim porama je zastupljena u svim životnim dobima i svima stvara nelagodnost.

Pod uticajem hormona, ili zbog neadekvatne i agresivne nege, telo povećava produkciju sebuma. Povećana proizvodnja sebuma dovodi do pojave proširenih pora, koje postaju zapušene usled odumiranja ćelija površinskog sloja kože i oksidacije nagomilanog sebuma i produkata metabolizma kože. Formiraju se mitiseri. Vremenom dolazi do upalnih procesa i pojave akni.

Tada svi, a posebno mlađa populacija želi da pročisti ten i reši se akni i mitisera u što kraćem roku i često pribegavaju agresivnim preparatima za čišćenje i negu kože.

Prekomerno čišćenje kože agresivnim proizvodima izaziva iritaciju i isušivanje kože. Telo reaguje na agresivno “odmašćivanje” kože, povećanom produkcijom sebuma. Ulazite u “začarani krug” gde ne dolazi  do poboljšanja. Koža postaje dehidrirana, preosetljiva i u ovom momentu jako je teško vratiti se na normalno stanje kože.

Zato je važno odabrati odgovarajuće preparate za negu.

Šta je rešenje?

Najvažnije pravilo za negu masne, mešovite i problematične kože jeste da ne koristite preparate koji Vam ne prijaju. Ako Vam određeni prozvodi izazivaju iritaciju i crvenilo, znači da su preagresivni za Vaš tip kože. Logona sertifikovani prirodni preparati iz “Purify” kolekcije nude efikasne proizvode za negu masne i problematične kože. Oni ne sadrže agresivne agense, ne isušuju kožu, ne izazivaju iritacije, ali garantuju dugoročno pročišćen i blistav ten!

Logona koristi neagresivne biljne peneće agense u preparatima za čišćenje lica.

Pročišćavajuća pena dubinski čisti pore, uklanja višak sebuma ali se ne remeti prirodni balans kože.

Isto garantuje i upotreba pročišćavajućeg tonika i piling gela. Koža nije isušena i ne dolazi do irirtacija niti dehidriratacije.

Logona pročišćavajuća linija pruža nežnu i EFIKASNU negu koja rešava probleme masne i problematične kože. Koža je pročišćena, hidrirana i nema prekomernog mašćenja. Regenerativni procesi kože su stimulisani i ona je umirena, obnovljena, čistog i bistavog tena!

Logona “Purify” pročišćavajuća linija sa organskom nanom i prirodnom salicilnom kiselinom iz kore bele vrbe se sastoji od preparata za svaki korak nege lica.

Logona pročišćavajuća pena je formulisana sa micelarnom tehnologijom i uklanja zaostatke šminke. Sadrži blaga biljna peneća sredstva i dubinski čisti pore bez isušivanja i iritacije! Pogodna je za negu masne i mešovite kože. Ima antibakterijski efekat zahvaljujući prirodnim agensima poput ekstrakta kore bele vrbe, organske nane, hamamelisa… Redovnom upotrebom dovodi do sužavanja pora  i pročišćava ten dugoročno.

Logona pročišćavajući tonik je obavezan korak nege kože kod koje su prisutni upalni procesi.  Koristi se za celo lice, ili samo u predelu T-zone, ukoliko je potrebno. Tonik sadrži prirodnu salicilnu kiselinu, nanu, žalfiju, cimifugu i hamamelis koji zajedno efikasno regulišu izlučivanje sebuma, sužavaju pore i sprečavaju ponovnu pojavu akni. Visoka koncentracija antioksidativnih materija belog čaja ubrzava regeneraciju i oporavak kože.”

Logona fluid za masnu kožu pruža dubinsku hidrataciju, daje mat izgled i pročišćava ten dugoročno. Formulaicja sa prirodnom salicilnom kiselinom, ekstraktom organske žalfije i nane sprečava razvoj bakterija i nastanak akni, reguliše lučenje sebuma. Sok lista aloje dubinski hidrira i umiruje kožu.

Fluid je pogodan za masnu kožu i kožu sklonu aknama u svakom životnom dobu.

Logona piling gel je dopuna Vašoj svakodnevnoj rutini. Ne iritira i ne oštećuje kožu, već vrši blagu eksfolijaciju i uklanjanje odumrlih ćelija sa površine kože, zahvaljujući prirodnoj salicilnoj kiselini i fino usitnjenim semenkama jojobe. Ne sadrži mikroplastiku. Redovnom upotrebom, pore su otpušene, koža je pročišćena i osvežena a stimulišu se prirodni regenerativni procesi kože

Preporučena je upotrebu pilinga 1-2 puta nedeljno, za masnu, mešovitu i normalnu kožu u svim životnim dobima.”

Logona anti-akne koncentrat je efikasna pomoć za ciljanosuzbijanje upalnih procesa i akni. Sadrži delotvorne prirodne antibakterijske i protivupalne sastojke poput prirodne salicilne kiseline, ekstrakta lišaja i organske nane, koji u kratkom roku saniraju upalu. Providni gel se nanosi aplikatorom direktno na aknu, više puta u toku dana.

Logona maska za pročišćavanje masne i mešovite kože redovnom upotrebom smanjuje upalne procese i nastanak akni. Dubinski čisti pore i osvežava kožu. Uravnotežuje i poboljšava teksturu kože. Pored organske nane, žalfije, prirodne salicilne kiseline i hamamelisa, sadrži i prirodnu hijaluronsku kiselinu i biljne antioksidanse koji hidriraju i regenerišu kožu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *