Akne se javljaju u svim životnim dobima, dok je mladalačka koža najčešće pogođena. U periodu adolescencije usled burnih hormonskih promena, koža proizvodi prevelike količine sebuma. Pore se sve više pune, proširuju se i na kraju usled keratinizacije postaju zapušene. Dolazi do formiranja mitisera i akni.

Ovi procesi se dešavaju ne samo kod mladih, već u svakom životnom dobu, a uzročnici mogu biti stres, neadekvatna nega, uticaj hormona, nasledni faktor…

U nastavku ćemo vam dati važne preporuke za negu ovog zahtevnog i specifičnog tipa kože.

Koji su koraci nege za kožu sa aknama?

 

U kućnim uslovima pridržavajte se sledećih koraka nege:

 

  1. Temeljno čišćenje kože sredstvima koji ne isušuju kožu, na bazi blagih penećih agenasa i sastojaka sa protivupalnim i antibakterijskim dejstvom.
  2. Korisititi kreme za masnu i problematičnu kožu koje poseduju antibakterijske ali i hidrirajuće agense, kako bi se sprečila dehidratacija i umanjila iritabilnost kože.
  3. Piling praktikovati dva puta nedeljno, izuzev ako je koža crvena, pod jakom upalom i iritirana.

Ukoliko se šminkate, koristite kompaktne ili tečne pudere mineralnog porekla, bez parafina, kako bi koža mogla da diše i pore ne bi bile zapušene.

 

Kada dođe do ovog stanja, važno je ne pokušavati mehaničko čišćenje kože u kućnim uslovima. Taj deo nege prepustite kozmetičaru od poverenja i zakažite svoj tretman u salonu.

Zašto je važno da se koriste sredstva za čišćenje lica sa blagim penećim agensima?

Osobe kojima se koža previše masti ili imaju akne i mitisere, čestim čišćenjem lica pokušavaju rešiti problem. Temeljno i redovno čišćenje jeste polazna tačka do čistog tena, ali treba biti obazriv pri odabiru preparata.

Nisu svi proizvodi podjednako nežni prema koži. Najbolje je koristiti preparate koji neće agresivno ukloniti prirodne masnoće sa kože i narušiti njihov balans. Kao odgovor na prekomerno “odmašćivanje”, koža će povećati lučenje sebuma, kako bi se vratila u ravnotežu.

Ne koristiti sredstva sa natrijum lauril sulfatom, već proizvode sa blagim biljnim penećim agensima koji temeljno otapaju i uklanjaju sve vrste nečistoća i masnoće, ali  bez narušavanja prirodnih lipida kože.

Pena su najpogodnije za čišćenje masne kože jer sadrže manju količinu masnih komponenti, dobro se razmazuju i omogućavaju brzu apsorpciju aktivnih supstanci. Pogodne su za upotrebu i kod osetljive kože i pružaju prijatan osećaj hlađenja.

Tonik je odlična opcija za negu problematične kože, jer je formulisan sa nešto višim koncentracijama aktivnih komponenti i kada ga naneste – on ostaje na koži! Nanosi se nakon umivanja i predstavlja pravi eliksir za kožu i ujedno potpomaže delovanje pročišćavajućeg fluida koji nanosite nakon njega.

Navodimo vodeće sastojke koji se nalaze u svim preparatima Logona (Purify) pročišćavajuće kolekcije za negu masne i mešovite kože.

Etarsko ulje pitome nane poseduje snažnu antimikrobnu aktivnost i smanjuje upalne procese.

Ekstrakt kore bele vrbe lako prodire u pore i sprečava razvoj bakterija. Sadrži prirodnu salicilinu kiselinu koja ima eksfolijativno dejstvo – vrši blagi piling i sprečava zatvaranje pora, čime se umanjuje mogućnost pojave akni i mitisera.

Žalfija tonizira masnu kožu i reguliše proizvodnju sebuma, smanjuje mogućnost infekcije kože.

Ekstrakt hamamelisa smanjuje upale, čisti kožu, sprečava punjenje pora i vidno utiče na smanjenje proiširenosti pora.

Sok lista aloja vere izrazito hidatišuće i protivupalno dejstvo.  Umiruje kožu, štiti je od dejstva UV zraka i sprečava isušivanje.

Fluid za hidrataciju i matiranje masne kože

Logona fluid za hidrataciju i matiranje masne kože kombinuje odlično izbalansiran hidrirajući i pročišćavajući efekat. Lagana, brzoupijajuća formulacija ga čini pogodnim za korišnjenje tokom svih godišnjih doba. Deluje protiv bakterija uzročnika akni, hiridra kožu i daje mat izgled.

Mehanički ili hemijski piling?

Najbolja je kombinacija mehaničkog dejstva (preparatom sa piling česticama bez mikroplastike ili piling rukavicom) i upotreba proizvoda sa  niskim koncentracijama beta hidroksi kiselina, koje vrše uklanjanje odumrlih ćelija kože i sprečavaju zatvaranje pora. Ovim tretmanom pomažete koži da se regneriše i sprečavate nakupljanje sebuma u porama i stvaranje upalnih procesa.

Logona nudi piling gel koji je kombinacija mehaničkog pilinga (usitnjene semenke jojobe) i hemijskog – prirrodna salicilna kiselina iz ekstrakta kore bele vrbe. Koristi se dva puta nedeljno, utrljava blagim kružnim pokretima. Preporuka je da se koristi u večernjim satima, kako bi se koža tokom noći regenerisala.

Kada je koža iritirana, crvena ili pecka, nemojte korisiti piling neko vreme, da je dodatno ne biste ugrozili. Ovo je trenutak za oporoavak i hidrataciju Vaše kože, serumom sa hijaluronskom kiselinom.

Najbolja preporuka za sve osobe koje imaju problematičnu kožu jeste da ne odustajete od potrage za odgovarajućim preparatima za negu. Prirodna kozmetika je sada efikasnija nego ikada, a blaga i nežna prema koži! Savremena naučna istraživanja su nam omogućila da formulišemo efikasne preparate koji će biti bezbedni i pogodni za svakoga!

 

Budite blagi prema svojoj koži.

Pratite smernice koje smo Vam dali jer je priroda darežljiva: nežan i iskren saveznik!

Logona, spoj najnovijih naučnih dostignuća i prirode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *