Masna koža sa pojavom bubuljica karakteristična je za mlade osobe, naročito u pubertetu. Međutim nije strano da ovakav tip kože imaju i osobe u zrelim godinama.

Logona vam predstavlja 4 koraka nege za masnu kožu koji će pomoći da vam koža bude čista, lepa i blistava.

 • Skidanje šminke – Prvi korak na koji moramo obratiti pažnju! Puder i ostali proizvodi koje nanosimo na kožu začepljuju pore, podstiču lučenje sebuma, što dovodi i do prosijavanja kože ali i do stvaranja upalnih procesa. Zato ne zaboravite da skinete šminku čim dođete kući. Logona vam preporučuje 2 proizvoda za skidanje šminke, namenjenih za sve tipove kože- blago ulje za skidanje šminke oko očiju i micelarna voda. Nanesite proizvod po izboru na tufer i nežnim, kružnim pokretima uklonite šminku sa lica.
 • Umivanje – Drugi korak jeste umivanje lica odgovarajućim proizvodom, prilikom čega se skida onaj višak nečistoće koji nam uvek nekako promakne. Da bi vam koža bila savršeno čista i blistava, tu je Logona pena za masnu kožu. Na bazi je prirodne salicilne kiseline iz kore vrbe  i organske nane koji imaju antibakterijsko dejstvo, a blaga, biljna, peneća sredstva ukloniće svu prljavštinu i dubinski očistiti lice, bez isušivanja kože.
 • Toniziranje – Treći korak je korak prilikom kog nanosimo Logona tonik na lice, koji pored antibakterijskog dejstva, i umanjivanja sjaja kože, ima svrhu da otvori pore i navlaži kožu kako bi se se lice pripremilo za sledeći korak- korak nege tj. nanošenja kreme. Vlažna koža apsorbovaće sve potrebne sastojke iz kreme mnogo efikasnije.
 • Četvrti i ujedno poslednji korak jeste hidratacija i pročišćavanje pomoću Logona fluida za masnu kožu. Fluid na bazi istih sastojaka kao pena i tonik (salicilna kiselina iz kore vrbe i organka nana) deluje protiv stvaranja upalnih procesa, ali  sprečava njihovu ponovnu pojavu. Hidrira kožu, jer je i masnoj koži potrebna hidratacija, reguliše lučenje sebuma, i održava hidrolipidni balans kože. Stvara dugotrajni mat efekat, a s obzirom da ga koža brzo upija, odličan je I kao podloga za šminku.

Kolekciju Logona proizvoda za masnu kožu potražite na https://logona.rs/purify/

 1. Zorica kaže:

  Poštovani zanima me da li možete sastav za šampon za kosu da mi pošaljete kao i pene i fluida za prociscavanje masne koze. Hvala unapred.

  1. Logona tim kaže:

   Poštovana,
   Pena i fluid za pročišćavnje i hidrataciju masne kože su na bazi organske nane i salicilne kiseline iz kore bele vrbe, koji dovode do pročišćavanja tena i do smanjenja upalnih procesa. Ovi proizvodi zaista daju odlične rezultate i imamo mnogo zadovoljnih korisnika. Tačan sastav pene i fluida pogledajte u okviru opisa samih poroizvoda na sajtu, u delu ispod slike gde piše SASTOJCI.
   Ovo su linkovi proizvoda- PENA ZA PROČIŠĆAVANJE MASNE I MEŠOVITE KOŽE
   FLUID ZA PROČIŠĆAVANJE I HIDRATACIJU MASNE KOŽE
   Što se tiče šampona, ostavljamo Vam link na kom se nalaze svi šamponi pa možete pogledati opis i sastav svakog ponaosob pošto ne znamo na koji ste konkretno mislili. Generalno, svi šamponi su 100% prirodni, sadrže blaga, biljna peneća sredstva i pogodni su za svakodnevnu upotrebu. Logona šamponi ne sadrže sulfate i silikone.
   https://logona.rs/kategorija/kosa/samponi-kosa/
   Srdačan pozdrav,
   Logona tim.

 2. Marija D kaže:

  Pozdrav, koji je procenat salicilne kiseline u toniku? Obzirom da sam početnik ne bih smela tonik sa visokim procentom. Hvala

  1. Logona Srbija kaže:

   Poštovana,

   U Logona toniku, kao i ostatku preparata iz Logona pročišćavajuće kolekcije [purify], se nalazi ekstarkt kore bele vrbe čiji su osnovni sastojci salicilati (soli salicilne kiseline). S obzirom da preparatu nije dodavana čista salicilna kiselina ona se kao takva ne izražava u procentualnom sastavu u proizvodu. Salicilati iz kore bele vrbe imaju slično eksfolijantno delovanje salicilnoj kiselini i ne dovode do iritacije kože.
   Nadam se da smo Vam pomogli i da će i Vama naš tonik odgovarati.

   Srdačan pozdrav,
   Logona tim

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *