“Oči su ogledalo duše” i odraz Vašeg unutrašnjeg stanja…

Da li je Vaš pogled umoran i pun brige ili je odmoran i svež?

Koža oko očiju je najbolji pokazatelj stanja Vaše kože lica, jer je izrazito nežna i tanka. Ona sadrži jako malo vlage i još manje lipida, te je usled uticaja spoljašnje sredine i konstantne mimike, sklona ranijoj pojavi bora.

Upravo zato je važno na vreme povesti računa o nezi kože oko očiju i prevenirati nastanak mimičkih bora.

Genetika, UV zračenje, uticaji spoljašnje sredine, nedostatak sna, nepravilna ishrana, nega i način života utiču na pojavu:

– Finih bora i linija

– Taminih kolutova

– Naduvenih podočnjaka

Ključna pravila nege kože oko očiju

1. Čišćenje

Nega kože oko očiju počinje čišćenjem i pravilnim nanošenjem proizvoda za negu.

Odaberite neagresivan preparat za ukljanjanje šminke oko očiju.

Najbolji izbor jesu dvofazni uljano-vodeni proizvodi ili prirodna mleka za čišćenje lica.

Oni se koriste tako što se nanesu na prethodno vodom nakvašen tupfer. Naslone se na kapak i drže deset sekundi. Za to vreme šminka će se rastvoriti, a Vi ćete blagim pokretom tupfera, sa što manje trenja, ukloniti sve nečistoće.

Možete koristiti i micelarnu vodu, blago-peneće gelove za umivanje ali je najvažnije da ne trljate kožu i budete što nežniji prema njoj.

2. Nega odgovarajućim kremama

Kada odaberete odgovarajuću kremu za negu kože oko očiju, nanosite je blagim tapkanjiem. Nemojte zatezati kožu, već kremu blago utapkajte jagodicama prstiju.

Važno pravilo: Ukoliko nije na proizvodu naznačeno, nemojte svojevoljno nanositi kremu za lice na područje oko očiju, jer može doći do iritacije!

Krema za lice nežnoj koži oko očiju neće pružiti adekvatnu negu.

Šta kvalitetna krema protiv bora za zonu oko očiju treba da sadrži?

Pre svega je važan HIDRIRAJUĆI AGENS. Koža oko očiju je tanka, brzo gubi vlažnost, time i elastičnost te dolazi do pojave bora. Hijaluronska kiselina je odličan izbor, jer se prirodno nalazi u koži. Ona vezuje vodu, zadržava je u dubljim slojevima kože i time podiže njen nivo hidratacije i tonus.

Logona u svojoj Age protection kolekciji protiv bora koristi prirodnu hijaluronsku kiselinu i to kombinaciju visokomolekularnih i niskomolekularnih lanaca hijlauronske kiseline, čime je obezbeđena dubinska i površinska hidratacija kože, koja trenutno postaje nežna na dodir

Kako starimo, postepeno se smanjuje prirodna regenerativna sposobnost kože i sve se više vidi dejstvoslobodnih radikala. Efikasna krema protiv bora mora da sadrži obilje ANTIOKSIDANATA, koji će zaštititi ćelije, produžiti njihov životni vek i sprečiti oksidativni stres.

koža oko očiju

Logona Age protection antirid za područje oko očiju sadrži antioskidante poput koenzima Q10, vitamina E, ekstrakta semenki nara i drugih, koji štite ćelije.

Najvažniji sastojak ovog preparata jeste regenerativni “Cell-vital” kompleks, koji predstavlja sinergiju tri ključna sastojka u borbi protiv znakova starenja:

1. Ekstrakt algivraćaelastičnost i čvrstinu koži, popunjava bore
2. Ekstrakt ploda vučjeg trna – moćno antioksidativno dejstvo, zaštitina uloga, visoka koncentracija vitamina C
3. Argan ulje – poznato kao “fontana mladosti”, vraća elastičnost, hrani i obnavlja kožu

Logona Age protection antirid za oko očiju je lagane teksture, koža ga lepo usvaja.  Odličan je kao podloga za šminku.

Koristi se i ujutru i uveče i ima sledeće dejstvo na kožu:
– Ublažava mimične bore i intenzivno hidrira kožu
– Aktivira ćelijsku regeneraciju
– Smanjuje tamne kolutove oko očiju
– Sa koenzimom Q10
– Ekstrakt semena semena heljde je jak antioksidans i smanjuje otoke

– Oftalmološki ispitan

koža oko očiju

Kako rešiti problem tamnih kolutova i otečenih podočnjaka?

Korišćenjem kvalitetne kreme sa ovakvom kombinacijom aktivnih sastojaka smo kožu hidrirali, zaštitili i regenerisali, vratili joj čvrstinu i elastičnost, ali nam ostaju još dva vidljiva problema: tamni kolutovi i otečeni podočnjaci.

Oni mogu ukazivati i na zdravstveni problem. Ukoliko ste zabrnuti, proverite krvnu sliku i posavetujte se sa lekarom.

Iako zvuči neobično, treba sprečiti izlaganje kože oko očiju dejstvu UV zraka, jer upravo oni utiču na pojavu pigmentacija I fleka. Logona Age protection antirid krema za područje za oko očiju sadrži ekstrakt alge Chlorella Vulgaris. Ova alga je bogata biljnim pigmetnima iz grupe karotenoida koji štite kožu od UV zračenja i sprečavaju pojavu pigmentacija i fleka (tamnih kolutova oko očiju).

Ukoliko imate otečene podočnjake, važno je da sebi priuštite dovoljno sna, pijete dosta vode i smanjite unos soli i alkohola. Neki agensi u preparatima za negu podstiču drenažu i postepeno otklanjaju otoke.

U Logona Age protection anitrid kremi ekstrakt semena heljde je jak antioksidans, podstiče cirkulaciju i oksigenaciju tkiva i smanjuje otoke.

Pravilnom negom sprečite nastanak bora i pomozite nežnoj i osetljivoj koži oko očiju da se regneriše i vrati svoj mladalački izgled!

Jedan komentar na “NEGA KOŽE OKO OČIJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *