Zima ima najnepovoljniji uticaj na kožu od svih godišnjih doba. Tada je koža lica konstantno izložena vremenskim neprilikama – vetru, hladnoći, promeni vlažnosti vazduha, a dodatno se isušuje boravkom u zagrejanim prostorijama, gde je vazduh suv i topao.

Usled delovanja svih ovih faktora, lice može biti podložno iritacijama, crvenilu, pa i perutanju, a sitne bore usled dehidriranosti mogu postati vidljivije.

Ipak, postoje brojni jednostavni načini da predupredimo probleme i oštećenja unoseći male promene u svakodnevnu rutinu nege kože.

Pred vama su tri osnovna saveta koja predstavljaju osnovu zimske nege  kako bi pomogli svojoj koži da bez mnogo posledica podnese izloženost vremenskim uslovima koje zima nosi.

1. Hidrirajte se i spolja i iznutra

Ovo je jedan od presudnih uslova za zdravu i zategnutu kožu. Imajte na umu da je osećaj žeđi prvi znak dehidratacije. Češće konzumirajte manje količine vode tokom celog dana.

Proizvodi za hidrataciju se biraju na osnovu tipa, stanja Vaše kože i starosne dobi. Koža zahteva više nege tokom zime zato pronađite dnevnu i noćnu kremu koja će odgovarati Vašem tipu kože.

Moisture - Suva koža - Logona pririodna kozmetika

Sa [moisture]kolekcijom, LOGONA prirodna kozmetika nudi najbolje rešenje za hidrataciju kože lica tokom zime!

Vlažnost koju je izgubila, koža nadoknadi korišćenjem krema koje nisu samo na bazi hidrantnih supstanci već i na bazi ulja. Poželjni sastojci koji će hraniti i štititi Vašu kožu jesu prirodna ulja koja su čudotvorna kada je hidratacija u pitanju.

Da biste ubrzali mikrocirkulaciju i poboljšali tonus mišića lica kremu nanosite laganom masažom. Nanosite kremu više puta u toku dana, a obavezno nakon pranja lica, tuširanja, kao i pre izlaska na hladnoću.

Hranljive maske će pomoći vraćanju elastičnosti Vaše kože, i treba ih koristiti bar 2x mesečno.

Da Vaša koža ne bi previše patila i tu patnju skupo naplatila u kasnijim godinama, mislite o hidrataciji.

2. Posebno obratite pažnju na čišćenje lica

Posvetite dovoljno pažnje čišćenju lica, obzirom na nečistoće u vazduhu kojih je više u ovom periodu godine.Izbegavajte umivanje sredstvima na bazi sulfata i preparate na bazi alkohola. To će samo dodatno isušiti kožu.

Logona preparati za čišćenje lica na bazi aloje i bioruže efikasno otklanjaju nečistoće bez isušivanja kože i pogodni su za sve tipove kože a mleka za čišćenje na bazi prirodnih ulja ne izazivaju dehidrataciju kože.

Tonik za čišćenje kože na bazi prirodnih sastojaka koji reguliše PH kože i tako je dodatno štiti, prijaće svakoj koži. Piling kože uklanja mrtve ćelije se površine i omogućava bolje prodiranje hranljivih sastojaka iz krema,  podmlađuje kožu, i čini je bogatijom kolagenom i elastinom. Ipak, u toku zime izbegavajte česte i agresivne pilinge.

3. Zaštitite kožu

Pružite koži dodatnu zaštitu, a posebno obratite pažnju na zaštitu izloženih delova kože, usana i šaka.

Ne zaboravite na negu usana balsamima na bazi hijalurona, hranljivih biljnih ulja i pčelinjeg voska koji dubinski hidriraju i štite Vaše usne od surovih uticaja spoljašnje sredine.

Ruke redovno i bogato negujte kremama koje su bogate hranljivim uljima i puterima kao što je ši buter, arganovo ulje i slično.

Nega zrele kože

Sa godinama života, koža zahteva još ozbiljniju negu. Poznato je da se u tridesetim smanjuje proizvodnja kolagena, te dolaze i nove brige. Koža gubi na elastičnosti i počinju da se javljaju prve bore.

Između 40 i 58 godina ,,zrela ,,koža, zbog smanjenog lučenja hormona,  dodatno gubi elastičnost i čvrstinu, mišići gube tonus, koža postaje grublja i ubrzano dehidrira. U zimskom periodu potrebna je samim tim, i dodatna nega.

Više o Logona preparatima za negu zrele kože saznajte OVDE.

U ovim hladnim danima budite nežni prema sebi i svojoj koži!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *