Negovan ten je odraz našeg načina života ali i pravilne nege kože lica.

Noćna nega lica je posebno važna kako bi se koža pažljivo očistila od šminke i nečistoća, a zatim tretirala adekvatnom noćnom kremom kako bi se oporavila i regenerisala.

Posebne kreme se koriste za nežnu kožu oko očiju, a posebne za dnevnu i noćnu negu.

Da li znate razliku između dnevne i noćne kreme?

Tokom dana koža je izložena uticajima spoljašnje sredine i potrebno je zaštititi njen površinski sloj, sprečiti isušivanje i poboljšati sopstveni odbrambeni mehanizam kože.

Dnevne kreme su bogate antioksidantima koji štite kožu. Lagane su formulacije, ne zapušavaju pore i brzo se upijaju, kako bi bile dobra podloga za šminku. Shodno tipu kože, dnevne kreme imaju različito ciljano dejstvo poput intenzivne hidratacije, pročišćavanja tena, matiranja ili smanjenje dubine bora… Uloga dnevne kreme je zaštita kože od dejstva UV zračenja, vetra ili zagađenja i jačanje odbrambenog mehanizma kože.

Tokom noći koža nastoji da se oporavi i regeneriše.

Dok spavamo, boravimo u kontrolisanoj sredini, bez spoljašnjih faktora stresa. Ovaj period treba adekvatno iskoristiti kako bi se koža pravilno regenerisala.

U Logona Age protection noćnoj kremi koristi se prirodna hijaluronska kiselina, kao faktor intenzivnog podizanja nivoa hidratacije u dubljim slojevima kože.

Noćne kreme su dosta hranljviije od dnevnih krema. Formulisane su tako da ih koža sporije upija, kako bi se njihovo dejstvo prolongiralo tokom noći.

One uvek na prvom mestu dubinski hidriraju kožu!

Bogate su biljnim uljima i buterima koji efiksano vezuju vlagu i sprečavaju isušivanje kože. Ovi sastojci, poput kakao i ši butera ujedno i vraćaju elastičnost koži, sprečavaju perutanje i obnavljaju lipide kože, zahvaljujući specifičnom sadržaju masnih kiselina.

Noćne kreme imaju ulogu da podstaknu regenerativne funkcije kože. Bogate su prirodnim vitaminima i antioksidantima.

Logona noćna regenerativna krema za suvu i normalnu kožu, kao i Age protection noćna krema protiv bora sadrže ektrakt algi Alaria aesculenta. Ovaj ekstrakt povećava čvrstinu i elastičnost kože. Bogat je aminokiselinama, vitaminima, mineralima i anitoksidansima i predstavlja odličan izvor nutrijenata.

Upotrebu noćnih krema ne treba zanemarivati, jer nam one pružaju nezamenljiv deo nege, kako bi na vreme sprečili pojavu bora i ojačali regenerativne sposobnosti naše kože.

Kako treba da izgleda večernja nega lica?

Koraci svakodnevne večernje nege kože lica su sledeći:

  1. Skidanje šminke sredstvima koja otapaju šminku i uklanjaju je sa površine kože.
  2. Umivanje i dubinsko čišćenje pora i zaostataka sredstava za skidanje šminke. Koristite gel za čišćenje ili penu u skladu sa tipom kože.*Micelarna voda je univerzalno sredstvo koje objedinjuje prva dva koraka nege.
  3. Upotreba tonika ili losiona je treći korak nege. Koža lako usvaja njihove aktivne sastojke: za dubinsku hidrataciju i umirivanje iritacija ili antibakterijsko i pročišćavajuće delovanje. Dok je koža još vlažna od tonika, nanesite kremu, jer će je tada koža bolje apsorbovati.
  4. Nanošenje kreme je poslednji korak svakodnevne nege.

Noćna nega lica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *