Serumi za lice su poslednjih nekoliko godina više nego popularna kategorija u kozmetici i pruža im se sve više pažnje. To se dešava sa velikim razlogom! Nanošenje seruma je veoma važan korak u našoj dnevnoj rutini koji može biti presudan u očuvanju lepe i zdrave kože.

Gotovo da ne postoji osoba koja nije čula za njih, ali i dalje su aktuelne nedoumice oko toga šta su zapravo serumi za lice, kako se koriste i kako služe našoj koži. U nastavku teksta saznajte više o ovim revolucionarnim preparatima i kako da ih pravilno nanosite za maksimalne rezultate.

Šta su zapravo serumi za lice?

Serumi za lice su preparati lagane teksture, znatno drugačije od kreme. U njihovom sastavu nalaze se sitniji molekuli koji, upravo zbog svoje manje veličine, brže i lakše prodiru u dublji sloj kože! Oni takođe sadrže i visoku koncentraciju aktivnih sastojaka na osnovu kojih se određuje njihova preciznija namena za različite tipove kože i njena stanja. Bez obzira na to kakva je vaša koža i koje su njene potrebe, na tržištu postoji veliki broj kvalitetnih seruma koji vrlo efikasno ishranjuju kožu, a mi ćemo vam pomoći da odaberete onaj najbolji za sebe.

Zbog svoje jedinstvene teksture i formulacije, serumi predstavljaju odličnu osnovu za dalje nanošenje prozvoda koji upotpunjuju efekat i „zaokružuju“ pozitivno delovanje na kožu. Kozmetički preparati koji dolaze posle seruma „zaključavaju“ sve ono što serumi svojim blagotvornim sastavom treba da obezbede našoj koži – neophodne materije koje je čine zdravom i blistavom.

Kakvi serumi za lice postoje?

U zavisnosti od toga koje aktivne sastoje sadrže, odnosno na bazi koje supstance se prave i za koju namenu se koriste, serume delimo u različite grupe. Najvažnije od njih su:

  1. hidratantni serumi,
  2. uljani serumi i
  3. anti-age serumi.

U ovom tekstu ćemo se fokusirati na hidratantne serume, jer je hidratacija od najvećeg značaja za kožu – bez obzira koliko godina imali!

Zašto su nam potrebni hidratantni serumi za lice?

Serumi za lice čija je uloga da našem licu pruže dodatnu vlažnost, najčešće u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu, koja ima mnoge benefite za našu kožu. To je molekul koji se nalazi u našem organizmu i upija vlagu iz sopstvene okoline. O njoj smo vam već pisali, tako da ne propustite priliku da se podsetite ili saznate kako ona deluje i zašto nam je potrebna. Zbog svojih izuzetnih i dokazanih osobina, hijaluronska kiselina je neizostavni deo kvalitenih seruma za hidrataciju kože.

Hidratantni serumi za lice vraćaju neophodnu vlažnost koži i u dubljim slojevima, čime se umanjuje nastanak bora i drugih znakova starenja kože. Optimalno hidrirana, koža je elastična i otpornija na spoljašnje uticaje.

Prednosti upotrebe seruma za lice

U poređenju sa kremama, serumi su laganije teksture a vrlo kompaktnog sastava, bogati aktivnim sastojcima koji prijaju koži. Po mišljenju mnogih, kvalitetni serumi su najefikasnije sredstvo u borbi protiv bora i vidljivih znakova starenja, superiorno su anti age rešenje. Pored toga, posebno su uspešni u hidrataciji masne kože lice jer ne zapušavaju pore i dopuštaju koži da diše. Bez obzira koji tip kože imate, sigurno ćete pronaći idealan serum za svoju kožu bogat odgovarajućim sastojcima. Za najbolje rezultate, savetujemo da birate serume sa prirodnim, organskim aktivnim sastojcima i ekstraktima.

Kada i kako se nanose serumi za lice?

Serumi za lice bi trebalo da se nanose direktno na očišćenu, odnosno toniranu kožu. Kada se umijemo, očistimo lice i nanesemo tonik, pravi je trenutak da obradujemo lice serumom! Posle njegovog nanošenja, važno je da odmah u svoje pore „zaključamo“ svu hidrataciju koju smo koži upravo pružili tako što ćemo naneti odgovarajuću kremu za lice. Ona se odmah po nanošenju vezuje za serum i daje koži dodatnu zaštitu. Kada nanesete kremu možete nastaviti sa regularnim koracima u vašoj svakodnevnoj nezi, sigurni da ste svoju kožu nahranili korisnim materijama.

Koliko često se koriste serumi?

Hidratantni serumi za lice su najefektniji kada se nanose dva puta dnevno. Naš Hijaluron hidro fluid je najbolje koristiti ujutru i uveče, jer će na taj način moćni sastojci kao što su organski sok aloja vere i prirodna hijaluronska kiselina održavati vlagu vaše kože lica i dekoltea tokom celog dana. Korišćenjem Hijaluron hidro fluid seruma postižu se rezultati kao što su dugoročno blistav i ujednačen ten i dubinski nahranjena koža!

Serumi za lice sa hijaluronskom kiselinom su od svog pojavljivanja bili „rezervisani“ za zreliju kožu, međutim ne treba da zaboravimo da je dodatna hidratacija potrebna svima i uvek. Hijaluronska kiselina daje koži vlagu, vraća čvrstinu i elastičnost, štiti lipide kože od oksidacije kada su izloženi dejstvu UV zraka i na taj način usporava starenje kože. Zbog toga preporučujemo Hijaluron hidro fluid i devojkama, kao i zrelijim damama.

Serumi za lice slika 3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *