Uprkos tome što se masna koža i akne najčešće povezuju sa “slatkim” periodom adolescencije, problematična koža može da stvara nelagodnosti i u kasnijem životnom dobu.

Činjenica je da svako od nas ima manju ili veću količinu ulja u svojoj koži i na njenoj površini. Ispod pora se nalaze lojne žlezde koje proizvode prirodna ulja, odnosno sebum. Sebum pomaže koži da ostane hidrirana i zdrava. Međutim, ukoliko primećujete da vaša koža ima dosta suvišnog sjaja i prekomerno se masti, vrlo je verovatno da imate mastan tip kože koji zahteva poseban tretman.

Prvo bi trebalo da razumemo šta je masna i mešovita koža, a tek onda da se fokusiramo na to kako se ona neguje.

Odlike masne kože

Kao što smo već ustanovili, masna koža se najpre odlikuje preteranim lučenjem sebuma koji ostavlja mastan trag na licu. Iako je sebum od presudne važnosti za zdravu kožu, preterano lučenje može da začepi pore i izazove neželjenu pojavu akni. Imajte na umu da nega masne kože zahteva redovnu primenu odgovarajućih preparata i naravno – malo strpljenja.

“Masnu kožu odlikuje višak sjaja, kao i uvećane vidljive pore.”

Osim viška ulja i akni, masnu kožu možete da prepoznate i prema vidljivim porama. Ponekad se one mogu proširiti zbog starosti, naglog mršavljenja ili gojenja, ili usled ranijih oštećenja, poput upala. Uvećane pore takođe imaju tendenciju da proizvode više ulja.

Nemoguće je uticati na veličinu pora, niti se one mogu umanjiti. Ipak, treba da vodite računa da tokom dana čistite lice, posebno na regijama lica gde se nalaze uvećane pore.

Važno je da istaknemo zabludu da je masnu kožu neophodno isušivati kako bi se smanjila količina masnoće na licu. Istina je da tada koža može da proizvodi još više masti (sebuma) da bi nadomestila nedostatak vlage. Hidratacija je posebno važna za ovakav tip kože, ali i u rutini nege svih nas.

Masna koža i akne: saveti za nežnu negu

Višak masnoće se može regulisati preparatima koji su namenjeni potrebama te kože. Važno je da koristite preparate koji ne isušuju kožu, a opet je temeljno čiste. Takođe je bitno da vaši odabrani proizvodi imaju antibakterijsko delovanje zbog sprečavanja razvoja bakterija i pojave upalnih procesa na koži.

Preparat koji će uspešno matirati masnu kožu i zaustaviti upalne procese je Logona Purify Fluid za hidrataciju i matiranje sa organskom mentom i prirodnim salicilatima iz kore vrbe. Ovaj fluid reguliše lučenje sebuma i pruža matiran ten. Dubinski hidrira kožu, brzo se upija i nije komedogen.

Najvažnije je da održavate kožu čistom pomoću nežnih preparata za negu, jer oni neće uzrokovati neželjene reakcije i neće invazivno delovati na kožu. Poslušajte savet koji nam je svima poznat: nemojte sami da preuzimate ulogu kozmetičara i da tretirate problematične regije. Dozvolite stručnom licu da se pozabavi dubinskim čišćenjem Vaše kože, ukoliko za to ima potrebe.

Problematične regije lica takođe treba negovati adekvatnim preparatima koji se direktno aplikuju na nepravilnosti. Logona Purify Aktivni anti-akne koncentrat se bori protiv akni, upala i ima antibakterijsko dejstvo, što ga čini idealnim i brzim rešenjem za bubuljice i akne. Sve što treba da uradite je da nanesete ovaj proizvod na problematične regije, nekoliko puta dnevno.

Ukoliko se odlučite da isprobate ovaj proizvod, javite nam rezultate!

Upotreba kozmetike sa odabranim prirodnim sastojcima garantuje da problematična koža neće doći u dodir sa agresivnim materijama koje mogu produbiti problem i produžiti Vaš put do čiste kože. Kada odabere svoje favorite za negu, znajte da je neophodno da prođe neko vreme da oni počnu da deluju.

Ponekad može proći mesec ili dva dok ne vidite neka značajnija poboljšanja. Ako posle ovog vremena i dalje primećujete suvišno mašćenje i upalne procese, možda bi trebalo da posetite dermatologa.

Ne zaboravite – Logona Purify linija za masnu i mešovitu kožu je na popustu do kraja maja meseca 2021. godine!

Proverite koji prirodni preparati se nalaze u ovoj liniji nege na našem sajtu: https://logona.rs/akcije-i-popusti/.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *