CRVENILO KOŽE LICA

Kuperoza i rozacea

Crvenilo kože je stanje osetljive kože koju lako iritiraju različiti činioci. Javlja se kada je prirodna barijerna funkcija kože narušena, što uzrokuje gubitak vode i omogućava prodiranje iritirajućih supstanci. Simptome pogoršavaju činioci kojima je najviše izložena koža lica, počev od sunca do nekih sastojaka kozmetičkih preparata i agresivnih sredstava za čišćenje kože.

 

Crvenilo kože

 

Ponekad osetljiva koža može progredirati stanju kože kakvo je kuperoza ili rozacea (rosacea). Karakteristike kuperoze su uočljivi kapilari na obrazima i crvenilo kože koje se ne povlači. Kada dodirnete takvu kožu uvidećete da je konstatno topla.

Uzroci mogu biti nasledni ili stečeni, nastali delovanjem faktora spoljašnje sredine i životnih navika kao što su promene i nagli pad temperature, nagli prelaz iz zatvorene u spoljnu sredinu, parno grejanje, isparavanje vode iz pegle, zatim začinjena hrana, konzumiranje alkohola, pušenje, neadekvatna nega lica i slično.

Shodno tome, proizvodi za negu ovog stanja kože treba da budu sa manjim sadržajem masnoće (jer ona stvara dodatno trenje i toplotu koja je u ovom slučaju potpuno nepotrebna), bez alkohola i mineralnih i silikonskih ulja. Oni treba da sadrže sastojke koji će ojačati zidove krvnih sudova i povratiti njihovu elastičnost.

 

 

Logona [med] linija – prirodno rešenje za crvenilo kože

Logona krema protiv crvenila jača zidove krvnih sudova i povećava njihovu elastičnost.

Sa Silidine ® aktivnim sastojkom iz crvenih morskih algi ovaj proizvod podstiče regeneraciju ćelija, deluje umirujuće i dugotrajno smanjuje crvenilo kože lica. Krema je bez alkohola i parfema.

 

Lekovito dejstvo crvenih algi?

Ekskuzivni aktivni sastojak Silidine ® se ekstrahuje iz crvenih algi.

 

Crvenilo kože

Jača zidove krvnih sudova i poboljšava njihovu otpornost. Dugotrajno umanjuje crvenilo i potpomaže regeneraciju ćelija kože.

SILIDINE® ima klinički dokazano efikasno dejstvo na ojačavanje tonusa krvnih sudova. Dva klinička testa dokazuju pozitivan uticaj na smanjenje crvenila kože kod ispitanika sa problemom rozacee. Naime, tokom 28 dana ispitivanja, kod 86% ispitanika zabeleženo je smanjenje crvenila za 19%, dok je kod nekih ovaj procenat poboljšanja iznosio čak 26%.

 

7 benefita crvenih algi:

Za svakoga ko ima izuzetno osetljivu kožu sklonu iritacijama, proizvodi sa ekstarktima crvenih algi su odlično rešenje. Oni deluju tako što neguju vašu kožu na nežan i blag način, čisteći je od nečistoća koje se nakupljaju u porama i mrtvih ćelija sa površine kože.

Osim toga, ako imate neujdnačen ten, tamne mrlje, izraženo crvenilo ova alga će doprineti da vaša koža postane blistavija, svetlija. Porodica crvenih algi je sjajan izvor vitamina, minerala, antioksidanasa i masnih kiselina koji štite, obnavljaju, hidriraju i neguju vašu kožu.

 

1. Prosvetljavanje kože

Jedan od primarnih efekata crvenih algi je njena sposobnost da prosvetli vašu kožu. Naime, ova vrsta algi sadrži velike količine vitamina C, što je čini idealnom da prosvetli tamne fleke i poboljša i ujednači ton kože.

 

2. Hidratacija kože

Crvene alge kao bogat izvor minerala utiču na poboljšanje hidriranosti kože.

 

3. Borba sa štetnim slobodnim radikalima

Divna stvar kod crvenih algi su snažne antioksidativne komponente koje će odbraniti vašu kožu od štetnih slobodnih radikala iz spoljne sredine (zagađenje, sunčevi zraci i sl.), usporiti njeno starenje i ublažiti oštećenja nastala pod uticajem ovih faktora.

 

4. Čišćenje pora

Crvene alge će pomoći da se dubinski očiste pore i vaša koža oslobodi od toksina koji uzrokuju iritaciju i oštećenja. Ova porodica algi će pomoći da se vaša koža očisti, hidrira i osveži, izvlačeći iz pora masnoće i nečistoće i odstranujući mrtve ćelije sa površine kože.

 

5. Osvežavanje kože

Kako naša koža stari, smanjuju se rezerve kolagena, koža gubi elastičnost i razvijaju se bore. Crvene alge mogu efikasno pomoći da se uspori smanjenje zaliha kolagena.

 

6. Obnavljanje kože

Ove alge sadrže značajne količine lipida, vitamina, minerala i proteina koji nežno prodiru u kožu i obnavljaju je.

 

7. Zalečenje kože

Za izuzetno osetljivu kožu i posebna stanja kože kao što su rozacea i kuperoza, crvene alge imaju dokazano pozitivno dejstvo.

 

Preporuka za negu kože sklone crvenilu

 

 

Preporučeno od strane nemačkog udruženja za rozaceu – DRH

Preparate iz Logona [med] kolekcije preporučuje i Nemačko udruženje rozacee (Deutsche Rosacea Hilfe e.V.). Dodatne informacije o temi kuperoza i rozacea možete pronaći OVDE.

2 komentara na “CRVENILO KOŽE LICA

 1. Nada kaže:

  Kolika je cena?

  1. Logona Srbija kaže:

   Poštovana,

   Cena Logona kreme protiv crvenila je 2.680,00 din.

   Srdačan pozdrav,
   Logona tim Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *