Da li ste se barem jednom našli u društvu prijateljice, a da se nije poveo razgovor o zdravijem načinu života, ali i nege? Jedna od tema o kojoj se često priča su prirodni šamponi za kosu i da li su oni zaista bolji za kožu glave i kosu.

Možda Vam baš ovaj tekst bude inspiracija da zaboravite na negu kose sa sulfatima, parabenima i slikonima i upoznate se sa blagotvornim dejstvima prirodnih, organskih šampona.

Umesto veštačkih sastojaka i silikona, prirodne šampone za kosu odlikuje upotreba biljnih ekstrakata i najkvalitetnijih ulja, kao i blagih penećih agenasa prirodnog porekla koji nežno čiste kosu. Ovakvi prirodni sastojci poboljšavaju ne samo strukturu kose, već i vraćaju u ravnotežu kožu glave i daju kosi sjaj, elastičnost i volumen!

Prirodni i konvencionalni šamponi: U čemu je razlika?

Možda najvažnija karakteristika organskih šampona je da ne sadrže agresivne veštačke deterdžente, niti sastojke iz petrohemikalija poput mineralnih ulja, silikona i sintetičkih polimera. U njima se ne nalaze ni hemijski konzervansi koji utiču na zdravlje i zagađenje životne sredine (kao što su parabeni). Sintetski mirisi i boje, kao potencijalne alergene supstance, ne koriste se u prirodnim šamponima.

“Pažljivo proučavajte sastav šampona i vodite računa o zdravlju i lepoti svoje kose.”

Silikon, jedan od glavnih sastojaka konvencionalnih šampona, zaglađuje vlas i namenjen je lakšem raščešljavanju. Međutim, problem nastaje u dugogodišnjem korišćenju, jer se silikon taloži i teško ga je isprati. Ovakvo taloženje stvara “teret” kosi koja vremenom gubi volumen. Ono što je još važnije: negujući sastojci preparata ne mogu da prodru kroz sloj silikona da bi delovali na kosu, što vremenom uzrokuje opadanje njenog kvaliteta. Mnoge formule konvencionalnih šampona sadrže agresivne hemikalije koje mogu da uklone prirodna zaštitna ulja i utiču na to da kosa izgleda suvo i bez sjaja.

Povrh svega, morate da uzmete u obzir kakve sastojke sadrži vaš šampon.

Uz prirodne šampone, budite uvereni da smanjujete mogućnost iritacije na minimum, upravo zbog korišćenja sertifikovanih prirodnih sastojaka: penećih agenasa, emulgatora, PH regulatora…

Nega koja služi zdravlju – oslonite se na prirodne šampone za kosu

Prirodni šamponi će vašoj kosi pomoći da raste prirodno! Ona će uz ovakvu negu uspešno apsorbovati sve hranljive materije, što će dodatno povećati prirodnu otpornost kose.

Naravno, pronalaženje pravog šampona može biti zahtevno. Na primer, ako imate masnu kosu, potreban vam je šampon koji će kontrolisati lučenje prirodnih masnoća, tako da Vaša frizura uvek izgleda sveže. Isto tako, ako imate slabu kosu, najpre Vam je neophodna nega koja će joj pružiti volumen i punoću.

Prirodni šamponi nude brojne blagodeti koje su dobre ne samo za Vašu kosu već i za životnu sredinu. Ne zaboravimo – sastojci organskih šampona su biorazgradivi, tako da ne štete životnoj sredini i ekosistemu.

Da li ste znali da Logona šamponi sadrže prirodne peneće agense na bazi šećera i aminokiselina? Na taj način, oni temeljno i bez isušivanja uklanjaju sve nečistoče i višak sebuma, garantujući da je zaštitni omotač kose neoštećen i ojačan. Asortiman Logona šampona pokriva potrebe svih tipova kose: masne, slabe ili lomljive, farbane kose, a čak i za potrebe osetljive kože glave.

Ukoliko i Vi vodite računa o našoj planeti, obradovaće vas to da su ambalaže Logona šampona napravljene od 100% recikliranog materijala.

Želite da saznate zašto su Logona šamponi najprodavaniji šamponi u bio shop-ovima u Nemačkoj? Posetite našu stranicu i proučite sve prirodne i efikasne sastojke koji će Vašoj kosi pružiti izgled o kome sanjate!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *