Tokom dana lice je izloženo suncu i vetru dok se prašina i nečistoće lepe za kožu. Sebum se luči pojačano i izbija na površinu. Zato je važno, čak iako ne koristite šminku, da na kraju dana temeljno očistite lice, kako ne bi došlo do začepljenja pora i pojave upalnih procesa. Pravilno i redovno čišćenje lica predstavlja prvi i osnovni korak nege.

Kako da izaberete proizvod za čišćenje?

U moru preparata na tržištu treba pronaći onaj koji odgovara Vašem tipu kože i njenom trenutnom stanju. Ako već imate omiljeni proizvod, to ne znači da će Vam on odgovarati tokom čitave godine, jer se vremenom i Vaš hormonski balans menja zajedno sa uticajima spoljašnje sredine. Imajući sve to u vidu, birajte neagresivne proizvode, jer se u suprotnom narušava hidro-lipidni sloj kože. Koža postaje isušena, prirodna masnoća se gubi trenutno, ali se zato kasnije pojačava njeno lučenje kako bi nadoknadila gubitak vlage. Vremenom koža postaje osetljivija i sklona dehidrataciji. Prirodna ravnoteža je izgubljena a koža počinje da gubi elastičnost i dolazi do pojave bora.

ŠTA ZNATE O ČIŠĆENJU LICA?
Prirodni čistač vs čistač sa sapunom

Najveći problem kod agresivnih čistača koji su u vidu gelova i pena jeste prisustvo jakih sapuna, poput Natrijum lauril sullfata  koji je izrazit iritans i isušuje kožu. Umesto takvih preparata morate pronaći one sa blagim, biljnim, penećim agensima, koji temeljno čiste pore ali bez isušivanja i iritacija. Ukoliko je u pitanju koža sklona iritacijama ili crvenilu mora se voditi računa da se koriste preparati bez alkohola, kako se postojeće stanje ne bi prolongiralo.

Kako pravilno očistiti kožu?

Čišćenje kože lica započnite proizvodom za uklanjanje šminke. Ukoliko koristite dvofazno ulje ili mleko za skidanje šminke, morate ukloniti i ostatke tog sredstva sa kože. U te svrhe se koriste pene ili gelovi za dubinsko čišćenje pora.
Ako imate osetljivu kožu a Vaš izbor je micelarna voda, potrebno je nakon čišćenja lice isprati mlakom vodom, kako bi se otklonila mogućnost iritacije.

ŠTA ZNATE O ČIŠĆENJU LICA?

U Logona kolekciji Bio aloja, za čišćenje lica, nalaze se 4 proizvoda namenjeni svim tipovima kože:

 1. Vitalizirajući gel
  https://logona.rs/prodavnica/lice/ciscenje-lica/vitalizirajuci-gel-za-ciscenje/
 2. Micelarna voda
  https://logona.rs/prodavnica/lice/ciscenje-lica/micelarna-voda-za-dubinsko-ciscenje/
 3. 3 u 1 mleko za čišćenje
  https://logona.rs/prodavnica/lice/ciscenje-lica/3-u-1-cistac-za-lice/.
 4. Blago ulje za skidanje šminke oko očiju
  https://logona.rs/prodavnica/lice/ciscenje-lica/blago-ulje-za-skidanje-sminke-oko-ociju/

Na bazi su aloja vere i organske ruže (Rosa Damascena) i oftalmološki su ispitani, što znači da odgovaraju i osobama sa jako osetljivom kožom i očima. Micelarna voda i ulje za skidanje šminke ne sadrže alkohol i pogodne su za najosetljiviju kožu.

ŠTA ZNATE O ČIŠĆENJU LICA?

Sok aloje, kao noseći sastojak, ima umirujuće dejstvo i dubinski hidrira. Biljni peneći sastojci u ovim proizvodima dubinski čiste kožu, rastvaraju ostatke šminke i dugoročno pročišćavaju ten. Koža je hidrirana, nema isušivanja, crvenila ni iritacija. Rezultat je svež i blistav izgled ka kome svi težimo.

Prilikom nanošenja proizvoda, ne zaboravite vrat i dekolte, na kojima se takođe zadržavaju nečistoće. Koža je pripremljena za sledeći korak nege, tj nanošenja odgovarajuće kreme za lice..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *