Nega kože važna je tokom cele godine, ali tokom letnjih i zimskih dana izloženija je štetnim faktorima više nego inače, i upravo tada treba da joj posvetimo još više nege. Razloga za dodatnu negu tokom letnjih dana ima mnogo, a mi ćemo vam u nastavku teksta otkriti nekoliko tajni i trikova kako da uz samo jednu namirnicu (koja nam je dostupna tokom cele godine!) pomognete svojoj koži i pružite joj dodatnu, savršenu negu za letnje dane.

Reč je o šargarepi, koja je više nego savršena nega za letnje dane – kako za kožu, tako i za čitav organizam.

Nega organizma na prvom mestu

Da bi koža bila nahranjena i zdrava tokom letnjih dana, potrebno je da obratimo pažnju na dodatnu hidrataciju, ali i na unos vitamina koji pomažu njenom obnavljanju i zaštiti pre i nakon boravka na suncu.

Šargarepa je poznata po brojnim blagodetima koje donosi našem organizmu. Prvenstveno, tu je beta karoten, koji joj pruža karakterističnu narandžastu boju. Pored njega, tu su i vitamini A, C, B, E, K, kao i minerali – kalijum, magnezijum, kalcijum, gvožđe i fosfor. Takođe, bogata je i vlaknima, a njena kalorijska vrednost je veoma mala, pa je izuzetno pogodna za sve one koji vode računa o liniji.

Njeno konzumiranje se preporučuje svakodnevno, upravo zbog toga što utiče na različite organe i njihovu regeneraciju.

Nega za letnje dane narandžaste boje

Kada razmišljamo o savršeno negovanoj koži, često su nam u glavi brojni tretmani i nekoliko desetina preparata koji su nam potrebni kako bi nam koža tokom letnjih dana bila blistava i izgledala sveže i odmorno. Ipak, zaboravljamo da tajna lepe kože često leži u jednostavnosti njene nege.

Uz šargarepu, pored toga što ćemo dobiti lepšu, preplanulu boju pri izlaganju suncu, naša koža će biti zaštićenija od sunčevih zraka. Ali, ne smemo to smatrati zamenom za kremu sa zaštitnim faktorom. Još jedan od uticaja šargarepe na kožu jeste regeneracija. Veliki broj kozmetičkih preparata koji se koriste za regeneraciju kože i njenu zaštitu od slobodnih radikala u sebi sadrže upravo šargarepu.

Naša Vitaminska krema za ujednačavanje tena sadrži ekstrakt organske šargarepe, što je čini savršenim izborom tokom letnjih dana, kada je vašoj koži potrebna dodatna nega.

S obzirom da poseduje vitamine A i E, kao i druge antioksidanse, odlična je za održavanje zdravog izgleda kože i ujednačenog tena, a sprečava i pojavu akni.

Vitamini A i E poznati su kao jedni od najvažnijih za zdravu kožu. Čine je svežom i ujednačavaju ten. Oba vitamina izuzetno su važna u borbi protiv fleka od sunca i hiperpigmentacija. Takođe, preparati koji u sebi sadrže ove vitamine, uglavnom zaglađuju postojeće i odlažu nastanak novih bora. Vitamin E podstiče proizvodnju kolagena, dok vitamin A pomaže koži da zadrži vlagu pa na taj način sprečava nastanak novih bora.

Sve blagodeti šargarepe koje su nam potrebne za savršenu negu kože tokom letnjih dana, nalaze se u Logona Vitaminskoj kremi za ujednačavnje tena. Krema sadrži i vitamin F, pa zbog toga daje koži blistav i ujednačen ten, kao i svež izgled. Takođe, pruža dubinsku hidrataciju i suptilno ublažava već postojeće bore na licu.

Vitaminska krema bogata organskom šargarepom pogodna je za svakodnevno korišćenje, pa smo sigurni da će biti vaš idealan saveznik kako ovog, tako i narednog leta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *