Negovana, jaka i sjajna kosa – zvuči kao idealan početak prosečne reklame za šampon. Ono što moramo imati na umu jeste da su ove reči sve osim prosečnih. Obećavaju veoma ozbiljne rezultate, koje zapravo svako od nas očekuje kada se odluči za kupovinu novog šampona. A onda se postavlja pitanje: Koji šampon i zbog čega će mi pružiti baš ovakve rezultate?

U ovom tekstu donosimo vam odgovor koji, naravno, leži u prirodi. Konkretnije, u biljci koja nam je svima više nego dobro poznata – kopriva. Saznajte zašto je šampon od koprive toliko omiljen i popularan – neprevaziđen šampon za sve generacije.

Biljka koje se mnogi ”plaše“

Jedna od najpoznatijih korovskih biljaka koja raste i opstaje na različitim zemljištima, prvenstveno je poznata po svojstvu da stvara opekotine svakome ko je dotakne. Mnogi su se na ovaj način najčešće susretali sa koprivom u detinjstvu, i upravo zbog toga je i ne pamte u najlepšem svetlu.

Međutim, ova korovska biljka bogata je brojnim mineralima i vitaminima zbog čega se veoma često koristi kao dodatak ishrani, za pravljenje čajeva, ali i u kozmetičkoj industriji. Preparati za negu kose kao što su maske, ulja, ali i šamponi za svakodnevnu upotrebu koji obećavaju sjajnu, jaku i negovanu kosu bez peruti često kao glavni sastojak sadrže upravo koprivu.

Koje to minerale i vitamine poseduje kopriva?

Kopriva je bogata vitaminima C, A, B i K, kao i mineralima od kojih su neki gvožđe, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, i drugi. Upravo zbog svojstava koje ima zbog ovih vitamina i minerala, kopriva je gotovo nezamenljiv sastojak u šamponima za rast, jačanje i negovanje kose.

Kako kopriva utiče na kosu?

Kopriva daje kosi sjaj i jača vlasište. Popularna je i po svojstvu da uklanja perut, a da pritom ne isušuje kožu glave, što je veoma česta pojava kada je reč o šamponima protiv peruti. Šamponi od koprive jedni su od prvih, komercijalnih šampona koji su počeli da se prodaju na našim prostorima i sa razlogom zaslužuju status koji imaju. Kvalitetan šampon od koprive, koji u sebi ne sadrži nikakve štetne materije, kao što su sulfati, silikon, parabeni i druge, već posle nekoliko upotreba kosi daje specifičan sjaj i živost. Nakon nekoliko meseci upotrebe, kosa je vidno duža i zdravija.

Kopriva je odlična ne samo za teme glave, gde neguje i ojačava direktno vlasište, već i za krajeve kose. Poznato je da su krajevi kose najizloženiji spoljašnjim faktorima kao što su sunce, vetar, ali i fen i drugi aparati za stilizovanje kose koji je zagrevaju izuzetno visokim temperaturama čineći da krajevi krenu da pucaju. Kopriva ima zaceljujuće dejstvo u ovom slučaju, pa često možete pronaći različite recepte za masku od koprive koja se nanosi isključivo na krajeve kose.

Najbolji prirodni šampon od koprive

Zbog svih svojih blagotvornih dejstava, ekstrakt organske koprive je najvažniji sastojak našeg šampona Bio kopriva. Njegova svojstva su nežno delovanje na kožu glave, koje istovremeno jača koren i dlaku, dok utiče na uklanjanje peruti. Kosa dobija na volumenu, sjaju i svežini. Šampon Bio kopriva pogodan je za sve tipove kose. Ne sadrži sulfate, parabene, silikon, niti bilo koju drugu štetnu supstancu, kao i svi naši preparati za kosu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *