Nega osetljive kože, sklone alergijama, iritacijama ili određenom stanju, prilično je specifična. Ovakvom tipu kože potrebna je dubinska hidratacija i sastojci koji će umiriti crvenilo, peckanje ili svrab i ojačati zaštitni sloj kože, poznatiji kao mikrobiom.

Preparati koji se koriste upravo u ove svrhe u sebi najčešće sadrže probiotike – korisne bakterije koje doprinose nezi i zdravlju kože. U ovom tekstu donosimo vam odgovor na pitanje: Zašto je krema sa probiotikom najbolje rešenje za osetljivu kožu?

Odlike osetljive kože

Ukoliko ste u nedoumici da li imate osetljivu kožu, potrebno je da pre svega znate da do stanja osetljive kože dolazi kada je njena prirodna zaštitna barijera oštećena. Takođe, koža može biti osetljiva na različitim delovima tela, iako se najčešće to može videti na licu, jer je izloženije uticajima spoljne sredine.

Osetljiva koža lica često je u najlošijem stanju tokom jesenjih i zimskih dana.

Vetar, hladnoća, sneg, suv vazduh u zatvorenim prostorijama i drugi faktori utiču na isušivanje kože u većoj meri, što je samim tim čini osetljivijom i na druge faktore. Koža postaje suvlja, javlja se svrab, peckanje ili crvenilo.

Pored „standardnih“ pokazatelja osetljive kože, treba naglasiti da je osetljiva koža sklona i ekcemu, atopičnom dermatitisu i različitim vrstama alergija.

Ljudi koji imaju osetljivu kožu, znaju koliko jesenji, odnosno zimski period može da bude izazovan kada je nega kože u pitanju.

Zbog toga je važno da uvek pažljivo čitate deklaraciju i birate sertifikovane kreme koji imaju prirodne sastojke. Osetljivoj koži je uvek potrebna dodatna hidratacija i zaštita, pa će biti zahvalna sastojcima kao što su: hijaluronska kiselina, ali i probiotici.

Šta su probiotici i kako se koriste u kozmetici?

Probiotici su živi mikroorganizmi, koji donose brojne zdravstvene benefite našem organizmu, kada se unose u odgovarajućim količinama. Znamo da se probiotske bakterije nalaze u našem organizmu, ali se takođe nalaze na površini kože, kao i unutar nje. Prisustvo probiotskih bakterija je važno jer se smatraju korisnim bakterijama i upravo one održavaju balans u našem organizmu. Probiotici imaju umirujuće dejstvo, a u kozmetičkim preparatima utiču i na ojačavanje mikrobioma kože koji štiti upravo od uticaja spoljašnje sredine.

Krema sa probiotikom najčešće se preporučuje ljudima sa osetljivom kožom, sklonom iritacijama i alergijama.

Krema sa probiotikom za osetljivu kožu

Probiotske bakterije utiču na ojačavanje mikrobioma. Mikrobiom je zapravo skup najrazličitijih živih organizama u našem telu i na njegovoj površini. Na našoj koži se nalazi oko 500 različitih vrsta bakterija, kako korisnih tako i štetnih. Njihov odnos utiče na sam kvalitet mikrobioma, koji je od esencijalnog značaja za našu kožu i potpuno se razlikuje od osobe do osobe.

Kako bi mikrobiom funkcionisao kao zaštitna barijera na našoj koži, sve mora da bude u balansu.

A kada nije tako, zaštitna barijera je oštećena, koža je samim tim osetljivija i stvara se više prostora da se razviju i šire štetne bakterije. Kako one ne bi izazvale dodatna oštećenja na koži, potrebno je da joj obezbedimo korisne bakterije. One se nalaze upravo u probiotskim kremama.

Probiotički aktivni sastojak u PUR kolekciji je lizat bakterije Lactococcus za koju se u istraživanjima pokazalo da ima pozitivan efekat na mikrobiom kože.

PUR kolekcija sa probiotikom

Osetljiva koža ima specifične potrebe i, kao što smo ranije u tekstu pomenuli, iako se najčešće to vidi na licu, može biti i na bilo kom drugom delu tela. Zbog toga smo razvili specijalnu formulu, bez suvišnih sastojaka, i stvorili četiri različita preparata za negu lica i tela. Cela PUR kolekcija poseduje ECARF sertifikat, koji potvrđuje da je potpuno pogodna za

Kada je reč o licu, osetljiva koža može uživati u 100% prirodnoj  Umirujućoj hidratantnoj kremi koja pored probiotika sadrži i shea buter koji će koži pružiti dodatnu negu i hidrataciju. Shea buter je bogat i vitaminom E, koji je od neprocenjivog značaja za kožu.

Kako je lice najizloženije spoljnim uticajima, često mu je pored kreme potrebna i dodatna nega. Pre nanošenja kreme, možete staviti Umirujući hidratantni serum koji pored probiotika sadrži prirodnu hijaluronsku kiselinu.

Koža tela ne sme biti zanemarena, pa se su tako deo PUR kolekcije i Umirujući gel za tuširanje, kao i Umirujući losion za telo. Oba preparata sadrže probiotike.

Zbog čega je važno da preparati za negu osetljive kože budu sertifikovani?

Preparati iz PUR kolekcije potpuno su pogodni za ljude sa alergijama, što potvrđuje ECARF sertifikat koji ova kolekcija poseduje.

ECARF sertifikat je visoko naučno zasnovan i uvek usklađen sa najnovijim zahtevima  koje jedan proizvod mora da ispuni kako bi bio pogodan za ljude sa određenim tipom  alergija. Proizvod biva sertifikovan samo ako se kroz rigorozne izveštaje i studije može dokazati da ispunjava uslove. Uspostavljeni kriterijumi ispitivanja transparentno se objavljuju na internetu i svaki nagrađivani proizvod se identifikuje.

Evropska fondacija dodeljuje ECARF sertifikat od 2006. godine, prepoznajući proizvode i usluge koji imaju za cilj da ljudima sa alergijama pruže lagodniji stil života. Hiljade namirnica, usluga i kozmetičkih proizvoda obeleženo je upravo ovim sertifikatom.

2 komentara na “NEGA OSETLJIVE KOŽE: KREMA SA PROBIOTIKOM KAO REŠENJE

 1. Dragana kaže:

  Gde kupiti vase proizvode a da nije online?

  1. Logona Srbija kaže:

   Poštovana,

   Logona prirodnu kozmetiku možete da pronađete u:
   – prodavnici Maslina, Katanićeva 2, Beograd
   – bolje snabdevenim Lilly apotekama
   – Benu apotekama (tržni centri u Beogradu)
   – Market zdravlja, Vatroslava Jagića 4

   Detaljan spisak prodajnih mesta možete pronaći na stranici https://logona.rs/prodajna-mesta/.

   Srdačan pozdrav,
   Logona tim Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *