Da li Vam se nekada desilo da osećate neprijatne mirise ispod pazuha iako ste se pre samo nekoliko sati istuširali i naneli dezodorans?

 

Znoj sam po sebi nema nikakav miris. Neprijatni mirisi nastaju kada znoj, koji naše žlezde luče ispod pazuha, dođe u kontakt sa bakterijama koje se normalno nalaze na površini kože. Dakle, on nastaje tek delovanjem bakterija na sastojke znoja. U želji da tokom celog dana ostanemo sveži, i ne dođemo u situaciju da nas poremete neprijatni mirisi, posežemo za raznim dezodoransima i antiperspirantima.

 

Antiperspirant ima ulogu da spreči znojenje, tj. zapuši pore kako se znoj ne bi izlučivao, a parfemi koje sadrže daju prijatan miris. U antiperspirantima je često prisutan i alkohol, koji ima antibakterijsko dejstvo, ali može izazvati iritacije, peckanje i svrab, što se neretko dešava osobama koje briju pazuh. Kao posledica toga, javljaju se razne iritacije, urasle dlake, crvenila i upale.

 

Pitate se, da li postoji dezodorans koji neće izazivati probleme a opet biti dovoljno efikasan da tokom dana ne morate misliti na neprijatne mirise?

 

Rešenje je u Sante kristal dezodoransima. Sante je nemački brend sertifikovane prirodne kozmetike, proizvedene u Nemačkoj. Sante kristal dezodoransi 100% su prirodni dezodoransi, i poseduju sve sertifikate koji potvrđuju poreklo i kvalitet proizvoda.

 

Sante kristal dezodorans je mineral prirodnog porekla koji nanet na kožu ne ometa normalnu funkciju znojnih žlezda, već sprečava razvoj bakterija, zaslužnih za nastanak neprijatnih mirisa.

 

Sante kristal prirodni dezodoransi - Efikasno regulisanje znojenja na prirodan način

 

Ne sadrže alkohol, mirise, parfeme kao ni konzervanse i veštačke boje. Prilagođeni su svima, a obožavaće ga osobe sa veoma osetljivom kožom jer ne izaziva iritacije.  Dovoljno je efikasan da ga koriste osobe aktivne tokom čitavog dana kao i sportisti.

 

Sante kristal dezodoransi ne ostavljaju nikakve tragove koži i odeći. Možete ga nabaviti u dve forme: stik i roll on.

 

Stik tj. kamen se pre primene nakvasi vodom, nanosi na čistu kožu a zatim ispira i vraća u prvobitan položaj. Traje i do 6 meseci pa je tako i veoma isplativ.

 

 

Sante roll on dezodorans predstavlja vodeni rastvor minerala sa dodatkom jona srebra koji potenciraju njegovo antibakterijsko delovanje. Roll on forma praktičnija je za ljude koji dezodorans nose sa sobom i nanose ga više puta u toku dana.

 

4 komentara na “EFIKASNO REGULISANJE ZNOJENJA NA PRIRODAN NAČIN

 1. Konstantin kaže:

  Dobar dan,

  zanima me samo da li ima aluminijuma u ovom proizvodu?

  Pozdrav

  1. Logona tim kaže:

   Poštovani,

   Sante kristal dezodoransi sadrže aluminijum u obliku kompleksne soli kristalne strukture (kalijum alum). Ova so ispoljava antibakterijsko delovanje na površini kože. U dodiru sa znojem ne gelira i ne zatvara pore pa ne sprečava izlučivanje znoja već samo nastanak neprijatnog mirisa.

   Ukoliko želite dezodorans koji ne sadrži aluminijum i ne zatvara pore (nije antiperspirans) možete se opredeliti za Sante deo rol-on 24h ili Logona Energy roll-on dezodorans.

   Srdačan pozdrav

 2. Milica kaže:

  Da li je moguće da je moj Sante kristal dezodorans u obliku stika izgubio na efikasnosti vremenom? Više nije učinkovit kao pre.. da li imate neki savet kako da ponovo “radi posao” kao u početku?

  1. Logona Srbija kaže:

   Poštovana,

   Sante kristal dezodorans u stiku je u potpunosti izgrađen od kristala kompleksne soli bez ikakvih dodataka pa je njegovo delovanje uvek isto. Ne može da se hemijski izmeni ili oslabi.
   Kako je znojenje proces koji se kod svake osobe menja tokom godine zbog razlicitih faktora, godišnjeg doba, garderobe koju nosimo, hormonskih promena, stresa, moguće je da se usled ovih promena menja količina izlučenog znoja i njegov sastav. Ovo može dovesti do toga da delovanje nanetog dezodoransa kraće traje pa je potrebno i tokom dana oprati predeo pazuha ili obrisati vlažnom maramicom pa ponovo naneti dezodorans. Takođe važno je da se dezodorans nakon svake primene ispere pod mlazom vode, zatvori i cuva u pravilnom položaju (kamen okrenut na dole) a najbolje da se pre odlaganja obrise i osuši.

   Nadam se da smo Vam ovim odgovorom bar malo pomogli i da će Sante kristal dezodorans i dalje biti Vaš izbor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *